Στο πλευρό των καθηγητών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Τρίτη 17/9, οργανώθηκε μετά από κάλεσμα του συλλόγου μας  συνάντηση –συζήτηση των γονέων του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία και την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου. Στην συζήτηση αναδείχτηκαν τα χρόνια προβλήματα της παιδείας στη χώρα μας, η οικονομική αιμορραγία για την παραπαιδεία και η μετατροπή των λυκείων σε εξεταστικά κέντρα. Επισημάνθηκε ότι με τα νέα μέτρα η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία καθώς κλείνουν σχολεία, μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τάξη, μπαίνουν σε επισφάλεια οι εκπαιδευτικοί ενώ ταυτόχρονα μειώνονται δραματικά οι δαπάνες για θέρμανση, καθαρισμό και τα άλλα λειτουργικά έξοδα. Επίσης αναλύθηκε ότι  με τον νέο νόμο για το λύκειο, αναμένεται ότι μεγάλο ποσοστό παιδιών θα εγκαταλείψει το σχολείο.

Από την πλευρά μας, ως γονείς, τονίσαμε ότι διεκδικούμε όχι μόνο ένα καλύτερο σχολείο που θα εφοδιάζει τα παιδιά με αξίες και γνώσεις, αλλά και ένα μέλλον για την κοινωνία που σήμερα κατεδαφίζεται σε όλους τους τομείς. Καλούμε όλους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και δηλώνουμε πως από την πλευρά μας θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες για κοινές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Να παλέψουμε μαζί για πραγματική δωρεάν και καλύτερη παιδεία για όλα τα παιδιά.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δημήτρης Νικολίνας, Μαρία Κορογιάννου, Γιούλα Λουκά, Ντόκου Φωτεινή,  Βάσω Πολυτάρχου, Δέσποινα Σπανούδη, Χριστίνα Μήτσου