Η γη τρέμει σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο σεισμικές δονήσεις 4,5 βαθμών και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Αμφίκλειας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βορειοδυτικά από την Ελάτια και 32 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 18.01 σημειώθηκε μεγαλύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στο ίδιο επίκεντρο, 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 24 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους νομούς της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής. Η zougla.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιά στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής και μας ενημέρωσαν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή πληροφορίες για ζημιές σε κτήρια.

Οι πολίτες, όπως είναι φυσικό, «πετάχτηκαν» από τα σπίτια και παραμένουν έξω από αυτά, αναμένοντας ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και τις τοπικές Αρχές.

Ο Δρ. Γ. Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, μιλά στο zougla.gr για τις σεισμικές δονήσεις:

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Χαράλαμπο:

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Λοκρίδα Φθιώτιδας

Η πρώτη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την πρώτη σεισμική δόνηση:

Στις αρχές Αυγούστου η περιοχή είχε «κουνηθεί» από συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, ενώ ζημιές είχαν καταγραφεί από τα συνεργεία της Περιφέρειας σε δεκάδες σπίτια, κυρίως παλιές κατοικίες χωριών. Το επίκεντρο της σημερινής ισχυρής δόνησης των 4,8R εντοπίζεται κοντά στο χωριό Ρεγγίνι, όπου είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές παλαιά κτίσματα.

aαπό zougla.gr