Συνελήφθησαν για λαθραία τσιγάρα στο Μουρίκι Θηβών

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο στη περιοχή Μουρικίου Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 51χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 46χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

 

Επιπλέον ο 46χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα εφαρμοστεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

 

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν προχθές (13-09-2013) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 51χρονου, στην αγροτική περιοχή Μουρικίου Θηβών Βοιωτίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (470) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

 

Στη δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας και πάλι πληροφορίες, διενήργησαν χθες (14-09-2013) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα που διατηρεί ο 46χρονος στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (180) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα

 

Συνολικά κατασχέθηκαν (670)  λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

 

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.