Συνελήφθησαν για πλαστά Ελληνικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες σκόπευαν, χρησιμοποιώντας τις ανωτέρω πλαστές ταυτότητες, να ταξιδέψουν, ως Έλληνες πολίτες, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Συνελήφθησαν, χθες (15-09-2013) το πρωί στη Πελασγία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, τρεις (3) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29, 25 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία. Επιπλέον ο 29χρονος και ο 19χρονος κατηγορούνται και για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο ύψος των διοδίων της Πελασγίας, στους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης, οι δράστες επέδειξαν στους αστυνομικούς Ελληνικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τα οποία διαπιστώθηκε πως ήταν πλαστά.

Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες σκόπευαν, χρησιμοποιώντας τις ανωτέρω πλαστές ταυτότητες, να ταξιδέψουν, ως Έλληνες πολίτες, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα ο 29χρονος και ο 25χρονος στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας και ο 19χρονος στην Πράγα Τσεχίας.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.