ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια αριστερή διακυβέρνηση της χώρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοικτή συγκέντρωση και συζήτηση με θέμα την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της παράταξης, διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Λιβαδειάς στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας με ομιλητή το μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Παναγιώτη Ρήγα.

«Οι διαδικασίες στις οποίες βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αυτές ώστε στη συνδιάσκεψη του κόμματος να συγκροτηθεί μια ενιαία φωνή που θα αποτελέσει τη δύναμη του ελληνικού λαού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με τα αντιλαϊκά, τα βάρβαρα και απάνθρωπα μέτρα που εφαρμόζουν σήμερα οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με καλύτερες δομές, με καλύτερο τρόπο. Είναι μια προσπάθεια που δεν αποτελεί μόνο χρέος στην αριστερά και την ιστορία της. Είναι χρέος προς όλη την ελληνική κοινωνία, προς τον λαό που βασανίζεται αυτή τη στιγμή, που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές και από την τροϊκανή κυβέρνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Είναι μια προσπάθεια αλλαγής του τοπίου στην κοινωνία που ζούμε και νομίζω ότι αυτή στιγμή θα έρθει πολύ γρήγορα γιατί ο λαός δεν μπορεί άλλο να υποφέρει αυτή τη κατάσταση»

Όπως έκανε γνωστό η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες που έχουν ανοίξει είναι μεγάλη. «Είναι πολλοί αυτοί που στρέφουν τα μάτια τους και την ελπίδα τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Προχωράμε στην συνδιάσκεψη με συμμετοχή της κοινωνίας σ’ ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα τα της αριστεράς που το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθεί με τις πολιτικές που ασκούνται από την τρικομματική κυβέρννηση της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Αναφερόμενος ο Π. Ρήγας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει αναλυθεί τόνισε ότι συμπυκνώνεται σε τρία βασικά χαρακτηριστικά. «Στην κατάργηση της λογικής του μνημονίου,  όλων των μνημονιακών πολιτικών, στην αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και κυρίως στην προώθηση της λογικής της παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας η οποία δεν μπορεί αν προχωρήσει με αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν σε κατάρρευση την ελληνιή κοινωνία», κατέληξε.

«Μπαίνουμε στην πορεία για την συνδιάσκεψη για την ίδρυση του κόμματος. Στη Βοιωτία Έχουμε προχωρήσει σε εγγραφές δεκάδων νέων μελλών. Σήμερα συζητάμε την διακήρυξη με κατάθεση προτάσεων και εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.

Πιστεύουμε οτι ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα μαζικό αριστερό λαϊκό κόμμα προκειμένου να έχει τη δύναμη μέσα και έξω από την βουλή για να αντιπαλέψει την κυβερνητική πολιτική και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια αριστερή διακυβέρνηση της χώρας», σημείωσε εκ μέρους της Τ.Ε. ο Νίκος Θηβαίος

 

Ν. Θηβαίος: Να πει ο κ. Καράμπελας γιατί ψήφισε να απολυθούν οι εργαζόμενοι

Με την ευκαιρία ο Ν. Θηβαίος απάντησε και στα όσα είπε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψή ου στη ΛΑΡΚΟ.

«Ο κ. Καράμπελας είναι απ΄ ότι φαίνεται και αυτός μέλος της γκρίζας σχολής του κυβερνητικού εκπροσώπου του κ. Κεδίκογλου και αξίζει τον κόπο πέρα από αυτές τι χαριτομενιές και τους αστεϊσμούς που χάνουν τη λογική τους σε τελευταία ανάλυση να μας πει γιατί πρέπει να πουληθεί μια κερδοφόρα βιομηχανία, η ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση εθνικής και στρατηγικής σημασίας κόντρα στη θέληση των εργαζομένων, κόντρα στη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Αν κάνει τον κόπο να εξηγήσει αυτό ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε και τα άλλα που είπε για τον Α. Τσίπρα» είπε ο κ. Θηβαίος.

Και κατέληξε: «Πρέπει όμως να δηλώσουμε με αφορμή αυτά που είπε για  το καταληψία Τσίπρα οτι αυτά να πάει να τα πει στους εργαζόμενους του δήμου Λιβαδειάς και της περιφέρειας τους σημερινούς πραγματικούς αγωνιστές, καταληψίες και απεργούς, να τους πει γιατί πριν από 10 μέρες στη Βουλή ψήφισε να απολυθούν και μετά ας βγει στο δρόμο και να κάνει αυτά τα σχόλια. Λυπάμαι αλλά φαίνεται ότι το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια».