Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, που μας χτυπούν, που μας οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.

Συνεχίζουμε με όλες τις μορφές αγώνα, εξασφαλίζοντας τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, απέναντι σε Κυβέρνηση, Τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε:

ü      τις απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας των χιλιάδων ΔΕ ΙΔΑΧ συναδέλφων μας.

ü      τις πάνω από 30.000 απολύσεις, μέσω μετατάξεων μονίμων και αορίστου χρόνου δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.

ü      τις απολύσεις, που θα γίνουν σε μια σειρά δήμους και περιφέρειες, επειδή τα οικονομικά τους βρίσκονται στο «κόκκινο».

ü      την «επιτροπεία» που θα οδηγήσει σε 10πλασιασμό των δημοτικών τελών και σε νέο κύκλο απολύσεων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και τις πολιτικές που τα γεννούν, με πλήρη συνείδηση ότι ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος.

Καμιά αναμονή. Δεν θα επιτρέψουμε ο αγώνας μας να οδηγηθεί στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Είμαστε σύμμαχοι με τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Η κοινή μας δράση και η συμμαχία μας αποτελεί βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αύξηση της ανταποδοτικότητας.

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ