Με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ η αλλαγή του εκλογικού συστήματος

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Δήμων θα προκύψουν οι όποιες αλλαγές στο Εκλογικό Σύστημα των Δημοτικών Εκλογών του προσεχούς Μαΐου 2014, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι οποίες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του νέου Εκλογικού Νόμου. Αυτό προκύπτει μετά και τη σημερινή συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epoli.gr – τόνισε ότι, η Κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα, που θα μπορεί να οδηγήσει στο “ακηδεμόνευτο” των ΟΤΑ, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των τοπικών κοινωνιών και με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος είναι «να “σπάσουμε” τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες».

Εκ μέρος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρός της, Κώστας Ασκούνης, σημείωσε ότι, η Ένωση εντάσσει τη συζήτηση για τον Εκλογικό Νόμο σε μια γενικότερη “ατζέντα”, που αφορά στην αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Επιδιώκουμε ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίση, που μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την υποστήριξη των ανέργων, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».

Οικονομικά Τ.Α.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα των Οικονομικών της Αυτοδιοίκησης. «Οροφή», όπως σημείωσε το μέλος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, «για να λειτουργήσουν οι δήμοι αποτελούν οι περσινοί προϋπολογισμοί».

Δημοτικά Μ.Μ.Ε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε τη θέση του, σύμφωνα με την οποία, οι δήμοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τις Δομές και τις Υπηρεσίες τους και διευκρίνισε ότι, οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί αποτελούν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ειδικού Σκοπού.

από http://www.epoli.gr/