Εκπληκτικό «Ταξίδι στην Ελλάδα» στο πλαίσιο των «Τροφωνίων»

Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα εκπληκτικό θέαμα με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα» με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας στην Λιβαδειά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2013».

Το πρόγραμμα τη Δευτέρα περιελάμβανε χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λιβαδειάς, τον Χορευτικό και Λαογραφικό Όμιλο, τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων και τον Μορφωτικό, Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς.

Την Τρίτη σειρά είχαν ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικό Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Εννέα Μούσες», ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Η Αρεθούσα», το χορευτικό της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού, η χορευτική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου, η Χορευτική Ομάδα Κυριακίου «Τα Μανουσάκια» ενώ η μουσική ήταν από την ορχήστρα του Αθανάσιου Λάκκα.

«Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Τροφώνια 2012 όπως και οι άλλες εκδηλώσεις του 2011 και του 2012 στηρίχθηκαν κυρίως στην ποιότητα και στα τοπικά σχήματα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Συνέβη δηλαδή το αντίθετο απ΄ ότι συνέβαινε στο παρελθόν που τον πρώτο λόγο είχαν σήματα από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Λεβαδέων (ΑΠΟΔΗΛ) Γιώργος Καραμάνης

Σύμφωνα με τον κ. Καραμάνη «η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής έχει στεφθεί με επιτυχία, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή τοπικών σχημάτων και μεγάλη προσέλευση του κοινού».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ «όσοι στην περιοχή μας ασχολούνται με τον πολιτισμό και τις τέχνες έχουν βρει μια διέξοδο με την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό τα έργα τους».

Στόχος των διοργανωτών είναι το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2013 να ξεπεράσει τις 14.000 δεδομένου ότι πέρσι έφρασε τις περίπου 12500.

«Η προσέλευση του κοινού που παρακολούθησε το μουσικό διήμερο «Ταξίδι στην Ελλάδα» με Συλλόγους από τη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή ήταν μεγάλη και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων», επεσήμανε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς και εκ των υπευθύνων για τις εκδηλώσεις Φανή Παναγιώτου.

Παράλληλα η κα Παναγιώτου δεδομένου και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί αυτή την περίοδο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μέχρι σήμερα πορεία των «Τροφωνίων».

«Η πορεία των «Τροφωνίων» σε γενικές γραμμές κρίνεται ικανοποιητική. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του δήμου και στηρίζει με την παρουσία του τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται. Η ύπαρξη πολλών και διαφορετικών εκδηλώσεων, θεατρικών, συναυλιών, παιδικών παραστάσεων, εκθέσεων κ.α. έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και μας δίνει την ηθική ικανοποίηση για την συμβολή μας στην αλλαγή ψυχολογίας έστω και για λίγες ώρες κάθε μέρα» κατέληξε η Φ. Παναγιώτου.