Πρόβλημα με την καθαριότητα σε σχολεία της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Καμία πίστωση δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα για το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία και κατά συνέπεια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά αρκετά σχολεία της χώρας μεταξύ των οποίων και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Λιβαδειά.

«Μέχρι και πέρσι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  χρηματοδοτούσε με ευρωπαϊκό πρόγραμμα και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τους δήμους για την πρόσληψη καθαριστριών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς και μέλος της Ένωσης Γονέων Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Και συμπληρώνει: «Αυτό το πρόγραμμα τελείωσε και αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται και για το τρέχον έτος η δυνατότητα των Δήμων να καταρτίζουν συμβάσεις αφού εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στον Δήμο Λιβαδειάς, αφού το Ίδρυμα Νεολαίας δεν έχει πίστωση ακόμη, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει ακόμη απάντηση για την κάλυψη των κονδυλίων αυτών που αφορούν την υγεία των παιδιών».

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η κ. Παπαβασιλείου για την Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Λιβαδειάς στο 3ο Γυμνάσιο προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την κατάσταση και να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης με παρέμβαση της Κ. Παπαβασιλείου σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων τότε η υγεία των παιδιών θα βρίσκεται μπροστά σε σοβαρότατους κινδύνους.

Ο κ. Κουίκ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι ακριβώς συμβαίνει με την πίστωση του Δήμου Λιβαδειάς και αν υπάρχει ανάλογη εικόνα σε άλλους δήμους.