ΚΚΕ: Ξεσηκωμός!!!

Κοινοποίηση στα Social Media

Η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να “πνίξει στο αίμα” τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί με το πρόσχημα του «ανθρωπισμού» και της «αποκατάστασης της δημοκρατίας», σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών. Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έφερε εντονότερους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και αλλαγή του συσχετισμού δύναμης. Ο πόλεμος είναι απαραίτητος για να ξαναμοιραστούν εδάφη, αγορές και πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι στρατιωτική  επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς, μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό.

Η δικομματική κυβέρνηση εμπλέκει την χώρα μας χρησιμοποιώντας προκλητικούς ισχυρισμούς περί τήρησης των «Συμβατικών Υποχρεώσεων» με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ δουλεύεται συστηματικά το ύπουλο, επικίνδυνο επιχείρημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Η θέση αυτή σημαίνει ακόμα πιο επιθετικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά των λαών, κατά του λαού μας, με κριτήριο περισσότερα οφέλη για την αστική τάξη στο μοίρασμα της λείας.

Ευθύνες έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσποιούνται ότι ο ΟΗΕ είναι ουδέτερος και φιλολαϊκός. Ολοένα και πιο ξεκάθαρα φαίνεται ο ρόλος του ΟΗΕ, ότι η μόνη δέσμευση που έχει είναι από τα συμφέροντα των καπιταλιστών γι’ αυτό και καλά κάνουν ολοένα και περισσότεροι λαοί δεν τον εμπιστεύονται ούτε περιμένουν κάτι θετικό από αυτόν. Ισχυρίζονται επίσης ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και να επιβάλλει την ειρήνη. Αποκρύπτουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, το ότι αυτός γίνεται για το μοίρασμα των αγορών που δεν μπορούν να μοιραστούν αλλιώς σε συνθήκες καπιταλισμού, παρά με πόλεμο. Δικαιολογούν με τα προσχήματα τους και προστατεύουν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις φορώντας τους το φωτοστέφανο του διαμεσολαβητή.

Είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά τα επιχειρήματα περί «δουλοπρεπούς» κυβέρνησης ή ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή. Τη συμμετοχή στον πόλεμο επιδιώκει η ίδια η αστική τάξη της χώρας μας για να μπορέσει και αυτή να λάβει μερίδιο από την πίτα, να αναβαθμίσει το ρόλο της στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, συνολικά ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Λιβαδειάς να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

«Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

      Τομεακή Επιτροπή ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ