Απάντηση της ΔΕΠΟΔΑΛ στις καταγγελίες Π. Ψυχογιού για το ΧΥΤΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μία συνοπτική ανακοίνωση ο διευθυντής της ΔΕΠΟΔΑΛ Μάκης Γκριτζάπης, μέσα από τον ΣΕΙΡΙΟ FM 95,8  (www.siriosfm.gr) απάντησε σχετικά με τα δέκα ερωτήματα του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ψυχογιού για την προστασία του ΧΥΤΑ, από τη μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Τετάρτης.

ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον ΧΥΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ η πυρασφάλεια λειτουργούσε κανονικά ,είχε γίνει αποψίλωση περιμετρικά του κυττάρου από τους εργαζομένους όλη την περίοδο του καλοκαιριού και είχε γίνει επικάλυψη των απορριμμάτων με εδαφικό υλικό γεγονός που απέτρεψε την είσοδο της φωτιάς στο ενεργό κομμάτι του ΧΥΤΑ που θα προκαλούσε τεράστια οικολογική και υλική ζημιά.

Όλοι οι εργαζόμενοι, κατά την διάρκεια τη φωτιάς, καθώς και τα επόμενα εικοσιτετράωρα βρίσκονταν στον ΧΥΤΑ προσπαθώντας να περιορίσουν τις ζημίες όπως επίσης και ιδιώτης εργολάβος για την μεταφορά εδαφικού υλικού και την δημιουργία αναχωμάτων.

Η ασφάλιση του ΧΥΤΑ είναι προαιρετική, δεν γνωρίζουμε κάποιον που να είναι ασφαλισμένος και μέρος των ζημιών θα καλυφθεί από το αποθεματικό έκτακτων αναγκών της επιχείρησης.

Τέλος όλος ο κινητός εξοπλισμός διασώθηκε χάρη στη έγκαιρη απομάκρυνση του και τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο.

Ο διευθυντής της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ