Στον ανακριτή για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Την πόρτα της Εισαγγελίας Λιβαδειάς πέρασε η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Πούλου, προκειμένου να καταθέσει στην έρευνα που ξεκίνησε, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Πούλου εστίασε στα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει στο Δ.Σ, με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων για κακοδιαχείριση, ενώ και η ίδια κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τις επόμενες μέρες το κατώφλι της Εισαγγελίας θα περάσουν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ, της εταιρίας που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Η καταγγελία είχε φθάσει έως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους αρμόδιους Επιθεωρητές, οι οποίοι παρέπεμψαν το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Αυτές με τη σειρά τους προχώρησαν σε ελέγχους (θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα τους) και έκαναν υποδείξεις για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων, που όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι διερεύνηση των καταγγελιών είχε ζητήσει και ο δ.σ. της πλειοψηφίας Κώστας Σωτηρόπουλος.

Το θέμα πάντως ανοίγει σε μία κρίση συγκυρία καθώς ο ΧΥΤΑ έχει υποστεί σημαντικές ζημίες από την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας.

Από το

http://www.siriosfm.gr/?p=42555