Η Οφθαλμολογική Μονάδα στα Άγραφα και την Κεφαλλονιά

Κοινοποίηση στα Social Media

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στην Αμοργό έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας ιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού. H επίσκεψη στο νησί γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και είναι η πρώτη φορά  που κλιμάκιο γιατρών από κλινικές του ίδιου νοσοκομείου συνεργάζονται με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπλέον, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του οργανισμού θα βρεθεί τέλος Σεπτεμβρίου στα Δωδεκάνησα πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις.

Τέλος, η κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα θα βρεθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στα Άγραφα όπου θα πραγματοποιήσει οφθαλμολογικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια από τις 30 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην Κεφαλλονιά προσφέροντας τις υπηρεσίες της στα παιδιά του νησιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.137 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ και στο Ίλιον!

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που φέτος η Johnson & Johnson στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού σε μία τόσο σημαντική δράση για τα παιδιά. Ξεκινώντας από το Φεβρουάριο του 2013 και μέχρι σήμερα, ο Ιπποκράτης επισκέφθηκε 8 σταθμούς,  παρέχοντας σημαντική βοήθεια στην τοπική κοινωνία με την εξέταση  11.137 παιδιών, ενώ ο στόχος μέχρι το τέλος του έτους είναι αυτός ο αριθμός να ξεπεράσει τις 18.000. Το ταξίδι του Ιπποκράτη θα συνεχιστεί προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής σε ακόμα περισσότερα παιδιά, δίνοντας βοήθεια εκεί που αυτή είναι απαραίτητη.»

Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Η συνεισφορά μας στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά αλλά και τιμή,  γιατί μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Το ταξίδι του Ιπποκράτη και της κινητής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής Μονάδας έχει βοηθήσει να εξεταστούν μέχρι σήμερα 11.137 παιδιά, ενώ θα συνεχιστεί προσφέροντας ακόμα περισσότερα παιδικά χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα.»