Καταστράφηκε ολοσχερώς η μεμβράνη στον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς. “Καίει” ακόμη το παλιό κύτταρο (φωτο-ρεπορτάζ)

Κοινοποίηση στα Social Media

Μία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες,  μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρύτερης επαρχίας ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή η μεμβράνη του νέου κυττάρου καταστράφηκε ολοσχερώς και θα απαιτηθούν άμεσα περισσότερα από 500.000 ευρώ για την αποκατάστασή του.

Αν και εφόσον η χρηματοδότηση εγκριθεί άμεσα και οι εργασίες ανακατασκευής ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό, δεν θα χρειαστεί τα σκουπίδια της πρώην επαρχίας να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ της Θήβας.

Ο Νίκος Παπαγγελής διαβεβαίωσε οτι ο μηχανισμός πυροπροστασίας του ΧΥΤΑ λειτούργησε και διέσωσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό ωστόσο οι φωτογραφίες  δείχνουν το αντίθετο.

Η φωτιά φαίνεται οτι έχει περάσει και στο παλιό και στο νέο κύτταρο με αποτέλεσμα την καταστροφή της μεμβράνης και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν είχαν γίνει εργασίες αποψίλωσης στη γύρω περιοχή που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτές τις εικόνες.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων υποστήριξε σε σχετικό ρεπορτάζ του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ οτι δεν υπάρχουν περαιτέρω περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Οι φωτογραφίες όμως και πάλι δείχνουν οτι ο παλιός ΧΥΤΑ “καίει” ακόμη.

Ενδεχομένως να καίει σκουπίδια. Σε αυτή την περίπτωση τα αέρια που εκλύονται σίγουρα δεν είναι ακίνδυνα.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και κυρίως των αρμόδιων υπουργείων.

x16x15x14x13x12x11x10x8x7x5x3x2x1