Ε ναί, πίνω ληγμένα!

Κοινοποίηση στα Social Media

Ποιός να μας τό ΄λεγε πριν μερικά χρονάκια ότι θα πηγαίναμε στο super market και θα αγοράζαμε ληγμένα!

Κάποτε ήμασταν έτοιμοι να καταγγείλουμε στον διευθυντή του κάθε καταστήματος τροφίμων την εύρεση μιας συσκευασίας που ενώ ήταν ληγμένη, είχαν ξεχάσει να την απομακρύνουν οι αρμόδιοι από τα ράφια. Κι όχι μόνο αυτό. Γυρίζαμε πίσω το κρέας ή το τυρί αν μύριζαν ή έδειχναν αλλοιωμένα, όπως επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσουμε ”χτυπημένη” συσκευασία.

Πάνε αυτές οι εποχές. Πλέον το κράτος βρήκες νέες λύσεις για τους πολίτες και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται καθημερινά. Μας έκανε τη χάρη να μας απαλλάξει από το να πάμε να ψάξουμε στα σκουπίδια για να φάμε. Ντρέπονται σου λέει να πάνε στο σκουπιδοντενεκέ οι πολίτες για να ψάξουν για τα πεταμένα τρόφιμα. Ας βγάλουμε ένα νόμο να τα κρατήσουμε στα ράφια.

Έτσι από δω και μπρος θα μπορούμε να δοκιμάζουμε στο τραπέζι μας νέες συνταγές που ίσως έχουν λίγο διαφορετική γεύση απ΄όσο είχαμε συνηθίσει.

Για παράδειγμα όταν ρωτάει ο άντρας ”τί θα φάμε σήμερα;”

Η συζυγός του και σούπερ μαγείρισα μπορεί να απαντάει: ”Ληγμένη μακαρονάδα, με ληγμένη σάλτσα και τυρί ροκφόρ”. Το ροκφόρ φυσικά θα είναι το κεφαλοτύρι που θα έχει λήξει εδώ και κανά δυο βδομάδες. Όσο για τις ληγμένες μπύρες που θα πιούμε, αυτές θα είναι οι τελευταίες που θα μας απασχολήσουν.

Στην ερώτηση όμως του φίλου, του γείτονα και του συγχωριανού: ”Ληγμένα πίνεις;”

Θα μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα:  ”Ε ναί, πίνω ληγμένα!”

Εκεί φτάσαμε στην Ελλάδα του 2013. Να έχουμε ίντερνετ όπου κι αν βρεθούμε και να τρώμε και να πίνουμε ληγμένα.

Ας αναλογιστούμε προς τα που πορευόμαστε σαν άτομα και σαν κοινωνία κι ας αλλάξουμε ρότα. Κι αν δε μας νοιάζει για μας, ας μας νοιάξει για τα παιδιά μας!

Ο συγχωριανός σας