Γνωρίζω ένα Ρομπότ

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ακόμα πρωτοβουλία ανέλαβε το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς το οποίο παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα.

Το ΣΕΚ αυτή τη φορά μέσω του προγράμματος «Γνωρίζω ένα ρομπότ» ανέλαβε να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την συγκεκριμένη επιστήμη στο πλαίσιο του μαθήματος των φυσικών επιστημών.

«Σύμφωνα με το πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΕΚ Λιβαδειάς για το σχολικό έτος 2012-2013, καθιερώνεται η ημέρα «Γνωρίζω ένα Ρομπότ». Έτσι κάθε Σχολική Μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής μπορεί σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του Κέντρου να προγραμματίσει εκπαιδευτική επίσκεψη. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες των ρομπότ, να γνωρίσουν από κοντά ένα μικρό ρομπότ, και να προγραμματίσουν το μικρό ρομπότ ώστε να εκτελεί εντολές τους», επεσήμανε ο διευθυντής του ΣΕΚ Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης.

Όπως σημείωσε ο εκπαιδευτικός του ΣΕΚ – ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Σωτήρης Σιαμανδρούρας η δράση «αφορά μαθητές της 5ης και 6ης τάξης των Δημοτικών Σχολείων ώστε τα παιδιά να έχουν μια πρώτη εμπειρία με ένα ρομπότ και την λειτουργία και την χρήση του».

Πρόσθεσε επίσης ότι σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα δημοτικά σχολεία της Βοιωτίας μπορούν να προγραμματίσουν επισκέψεις μέχρι το τέλος Μαΐου ενώ ήδη από την πρώτη μέρα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

«Επισκεφθήκαμε το ΣΕΚ στο πλαίσιο της δράσης «Γνωρίζω ένα ρομπότ» που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μαθητές έχουν ανάγκη από προγράμματα με βιωματικό στοιχείο. Οι φυσικές επιστήμες είναι από τα αγαπημένα τους μαθήματα και δείχνουν ενδιαφέρον σε οτι έχει σχέση με αυτές και γι΄ αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα έχει ενθουσιάσει», είπε μεταξύ άλλων η εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς Ευσταθία Μαυροειδή.