Να συνεχιστεί η πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διεκόπη και δεν ολοκληρώθηκε επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με ανακοίνωση της σε αντίθεση με την περιφερική αρχή που υποστηρίζει το αντίθετο.

«Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα προκύπτει από την δημόσια ανάρτηση του πρακτικού της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στις 27 Αυγούστου», σημειώνει η Λ.Σ. και προσθέτει: «Από το δημοσιευμένο πρακτικό φαίνεται πως η συνεδρίαση τελείωσε κανονικά, με την ολοκλήρωση της συζήτησης του 13ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τις αναπτυξιακές εταιρείες που συνδέονται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά πως με την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πρακτικού διαστρέφεται η πραγματικότητα που εξελίχτηκε διαφορετικά. Το 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν ολοκληρώθηκε και η παράταξη μας, μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους που ενδεχόμενα ήθελαν να εκφράσουν άποψη, δεν τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό».

Επίσης σύμφωνα με τους συμβούλους της Λ.Σ. Αναστάσιο Χρονά, Σοφία (Ιωάννα Ντούρου) και Γιώργο Γκικόπουλο ακόμα «τρία ψηφίσματα με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο, που είχαν τεθεί έγκαιρα» από την παράταξή τους, «δεν τέθηκαν, όπως συνηθίζεται, για συζήτηση μετά το πέρας της ημερήσιας διάταξης».

Όπως σημειώνει η Λ.Σ. «Το προεδρείο διέκοψε την συνεδρίαση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του σώματος, όταν επώνυμος δημοσιογράφος, στα πλαίσια του δημόσιου χαρακτήρα της συζήτησης, ζήτησε επίμονα να υποβάλλει δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις» και «την στιγμή της επιβληθείσας διακοπής εκκρεμούσε η τοποθέτηση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν έγινε» και έτσι «δεν δόθηκε η δυνατότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει, αφού το θέμα της ημερήσιας διάταξης μετεβλήθη σε ενημέρωση».

Θεωρεί δε η Λ.Σ. ότι στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης «είναι απόλυτα λογική η συντεταγμένη και με τάξη διατύπωση  δυο – τριών ερωτήσεων από παριστάμενους συμπολίτες»  και διαμαρτύρεται πολιτικά «για τα τεχνητά αδιέξοδα, που δημιουργήθηκαν στην διαδικασία συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτιμώντας πως με καλή θέληση θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπισθούν».

Τέλος ζητά «να διορθωθεί το πρακτικό στη βάση των πραγματικών γεγονότων» αλλά και να «συνεχιστεί η διαδικασία εκεί που σταμάτησε ώστε να αποκαλυφθεί ο ρόλος των αναπτυξιακών, που χρόνια τώρα απορρίπτουμε».