Η μεγάλη πυρκαγιά της Λιβαδειάς και η … αντίδραση του κράτους πρόνοιας!

Κοινοποίηση στα Social Media

Δε μας έφτανε η φουρτούνα, πέσαμε και σε ξέρα!

Δυστυχώς, υπάρχουν και οι φυσικές καταστροφές, όπως η προχτεσινή πυρκαγιά που στην προκειμένη περίπτωση ήρθε να αποτελειώσει τη ζημιά που ξεκίνησαν να μας κάνουν εδώ και μια 5ετία οι πολιτικοί μας. Ναί, ναί ξέρω. Εμείς τους ψηφίσαμε. ”Είμαι δημοκρατικά εκλεγμένος” έλεγε προχτές ο Άδωνις μπροστά στις κάμερες. Μόνο που οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αγωνίζονται καθημερινά για τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας τους. Όχι του ΔΝΤ και των δανειστών. Παρασύρθηκα πάλι….

Τεράστιες οι καταστροφές από τη μεγάλη φωτιά! Η επόμενη μέρα βρήκε τους συμπολίτες και συχωριανούς μας να μετρούν τις καταστροφές. Πολύς κόσμος από τη Λιβαδειά και τα γύρω χωριά δε θα μαζέψει ελιές φέτος, δε θα τρυγήσει τα μελίσσια του και δε θα μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του από την κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες. Ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Ευτυχώς που έχουμε ακόμη πυροσβεστική, που με 3 κι 60 ξενύχτισε για να μη χάσει κανείς το σπίτι του.

 

…zzz… ευτυχώς που έχουμε κράτος πρόνοιας και που άμεσα θα αποκαταστήσει τις ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και φυσικό περιβάλλον. Οι φόροι λέει, που κατέφτασαν μέσω e-mail και που ο Στουρνάρας απαίτησε να πληρωθούν μέσα σε μια μέρα (άντε σε μια βδομάδα αδερφέ), θα δοθούν επίσης μέσα σε μια μέρα (άντε σε μια βδομάδα το πολύ), στους πληγέντες της φωτιάς … zzz…

 

Ωχ! Όνειρο ήταν.

Μάλλον πρέπει για άλλη μία φορά να μαζέψουμε μόνοι μας τα συντρίμμια μας και να σηκώσουμε ξανά κεφάλι. Και θα το κάνουμε! Γιατί κάθε χωριό και κάθε ένας μας θα βοηθήσει το γείτονά του να ορθοποδήσει! Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο το κράτος. Το κράτος έχει οφειλές και υποχρεώσεις προς κάποιους άλλους! Και αυτοί δεν είναι οι πολίτες του.

Καληνύχτα σας.

Ο συγχωριανός σας