Η καταστροφική φωτιά στη Λιβαδειά μέσα από το φακό του viotianet

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα περίπου 25.000 στέμματα υπολογίζεται η καμένη έκταση από την φωτιά στην περιοχή της Λιβαδειάς. Κάηκε δασική έκταση, ελαιόδεντρα, αμπέλια, στάβλοι, πρόβατα, μελίσσια, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά και ορισμένες περιοχές. Η φωτιά που προκλήθηκε σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από ανθρώπινη αμέλεια τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντικές ομάδες ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη κλιμάκια της Π.Ε. Βοιωτίας και του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος μαζί με στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού και του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λαμίας βρίσκονται αυτή τι στιγμή σε πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας και έχουν συνεργασία με εκπροσώπους των αγροτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο η χθεσινή πυρκαγιά.

To viotianet.gr βρέθηκε στην περιοχή της φωτιάς, μείνετε συντονισμένοι ακολουθεί πλήρες ρεπορτάζ, και άλλες φωτό και video

 

f6

f7

f8

f9

f10

f11

f12

f13

f14

f15

f16

f2f17

f4

 

f5

f18