Καίγονται χωριά στη Λιβαδειά!

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε πύρινη κόλαση έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από την περιοχή του Καρακόλιθου και επεκτάθηκε προς τα χωριά Τσουκαλάδες, Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια, και Πέρα Χωριό.

Πληροφορίες κάνουν λόγω για καμμένα σπίτια στον Άγιο Βλάση και τη Χαιρώνεια, ενώ εδώ και λίγη ώρα η πύρινη λαίλαπα έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια στο Πέρα Χωριό.

Μιλάμε για μέτωπο φωτιάς σχεδόν 10.000 μέτρων και μια καταστροφή που όμοιά της είχαμε 10ετίες να δούμε στην περιοχή μας.

Οι εναέριες κατασβεστικές δυνάμεις (αεροπλάνα Canadair και πυροσβεστικά ελικόπτερα) με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο βράδυ όχι μόνο για τους κατοίκους των γύρω χωριών, αλλά και της Λιβαδειάς. Όλοι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή σήμερα το βράδυ.

Δυστυχώς, από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στη φωτιά, για άλλη μια φορά γίνεται λόγος για εμπρησμό και μάλιστα από άτομο ή άτομα που ήξεραν πού και πότε έπρεπε να βάλουν τη φωτιά για να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.

Πολλοί δρόμοι των γύρω περιοχών είναι αποκλεισμένοι προκειμένου εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτών.

Ας είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μη θρηνήσουμε θύματα και προπαντώς να ακολουθούμε τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων και της αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο τους.

Σύντομα θα είμαστε κοντά σας με νεότερα.