ΛΑΡΚΟ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Το καταστροφικό έργο της εντολοδόχου  και ανύπαρκτης πολιτικά μνημονιακής συγκυβέρνησης ( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ) συνεχίζεται.. Κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα. Τέτοια απότομη και βίαια μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων , σε ειρηνική περίοδο παγκοσμίως ποτέ στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί. Μόνο σε πολεμικές περιόδους. Στόχος να μην μείνει τίποτα όρθιο.

Στυγνοί εκτελεστές των εντολών της Τρόικα εφαρμόζουν μια καταστροφική  νεοφιλελεύθερη πολιτική  που δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων.

Ένας από τους στόχους τους είναι να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τον ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ της Χώρας μας    . ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την ΛΑΡΚΟ. 

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΎΡΙΟ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

ΧΑΡΙΖΟΥΝ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΙΣ €. 

ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ,ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ , ΕΝΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ 2 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ .

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ  ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $  ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΞΙ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΑΠΟ  ΜΗ ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΒΟΡΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ( 30 % ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ )ΣΕ  ΔΙΠΛΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ  ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΝΤΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ  .

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ-  ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ € ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, διαφωνώντας πλήρως με την πολιτική που εφαρμόζεται στην ΛΑΡΚΟ , αποφάσισε σαν πρώτη αντίδραση την προκήρυξη 24 ώρης Απεργίας για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που είναι μέλη του και καλεί όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν αυτό τον αγώνα γιατί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην ΛΑΡΚΟ θα έχει τρομερές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για όλες τις κοινωνίες που ζουν και δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι και συνεργάτες της (εργολάβοι, προμηθευτές, τοπικές αγορές , κλπ).

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6οο ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,  ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ  ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ  ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,     ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙΣ 

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.