Ανοιχτή επιστολή από την πρώην δήμαρχο Δαύλειας και στέλεχος των ΑΝΕΛ Κατερίνα Παπαβασιλείου

Κοινοποίηση στα Social Media

Κύριοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Βοιωτίας, κύριε Περιφερειάρχα,κύριοι δήμαρχοι,κύριοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την ιδιότητα του πολίτη , ο οποίος έχει συμμετάσχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας το θεσμό της Δημάρχου και της  Δημοτικού συμβούλου.

Εδώ και τρία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται υπό την κηδεμονία ξένων δυνάμεων, των τροϊκανών, οι οποίοι αποφασίζουν την πλήρη παράδοση και υποταγή της χώρας μας ,σε ξένα κέντρα.

Παρακολουθούμε την πλήρη υποταγή και υποτέλεια των δικών μας κυβερνήσεων (βλέπε Παπανδρέου, Παπαδήμο , Βενιζέλο, Σαμαρά,Κουβέλη )σ’ αυτά τα κέντρα αποφάσεων, τα οποία οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικογένειας.

Παρακολουθούμε την εγκατάλειψη και ερημοποίηση κάθε παραγωγής ,την πτώχευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας με εξευτελιστικά ανταλλάγματα και παράδοση του κρατικού πλούτου σε ιδιωτι κές εταιρείες, με αποτέλεσμα την πλήρη εξάρτηση του ελληνικού κράτους, από ιδιωτικά συμφέροντα , παράλληλα συνεχίζεται η ατέλειωτη δανειοδότηση και όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας μας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το δημόσιο χρέος αυξάνεται συνεχώς (οι ίδιοι το ομολογούν),τα μέτρα που με μεθοδικότητα και τέχνη παίρνουν κάθε φορά ,για να μας δώσουν τη «δόση», έχουν αποτύχει παταγωδώς και οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού «αγρόν αγοράζει».

Θα αναφερθώ ειδικότερα στο Νομό Βοιωτίας και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια .

Τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν, το Πανεπιστήμιο της Λιβαδειάς έκλεισε, το Κέντρο ψυχικής υγιεινής έχει συρρικνωθεί, το Τμήμα Επιθεώρησης εργασίας της Λιβαδειάς ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη Θήβα, ο Ο.Α.Ε.Ε της Θήβας έκλεισε, η Δ.Ο.Υ Θήβας υπολειτουργεί ,αφού τα δύο σημαντικότερα τμήματα, Εσόδων και Δικαστικό μεταφέρθηκαν στη Λιβαδειά, το Ι.Κ.Α Λιβαδειάς υπολειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, καταργήθηκε ο Οργανισμός εργατικής κατοικίας με αποτέλεσμα 383 οικογένειες να μην μπορούν να παραλάβουν τα σπίτια τους,100 στρέμματα  άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων να παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ο κοινωνικός τουρισμός συρρικνώθηκε μετά την κατάργηση του Οργανισμού εργατικής εστίας, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Θήβα  καθυστερεί τους δικαιούχους από οκτώ έως δεκαοκτώ μήνες, μπήκαν σε διαθεσιμότητα   εκπαιδευτικοί τεχνικής εκπαίδευσης, καταργήθηκαν δεκάδες  ειδικότητες τεχνικής εκπαίδευσης και κλείνει η πόρτα σε εκατοντάδες μαθητές προς τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, μπήκαν σε διαθεσιμότητα δεκάδες εργαζόμενοι από τη Δημοτική αστυνομία, από τους σχολικούς φύλακες και έπεται συνέχεια. Ταλαιπωρούνται και κατατρέχονται οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες(παιδιά,ανάπηροι,ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες) ,διαλύονται οικογένειες από την ανεργία και την εξαθλίωση.

Εσείς πού βρίσκεστε αγαπητοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης? Σε άλλο Νομό?Σε άλλο κράτος?Ακούτε ,βλέπετε?

Η Απουσία σας είναι τόσο ηχηρή που τσακίζει κόκκαλα.

Τι περιμένετε? Τη σωτηρία των Ελλήνων από αυτούς οι οποίοι  διαχειρίστηκαν τον πλούτο της Ελλάδας και μας κατάντησαν ζητιάνους της Ευρωπής?

Δεν βλέπετε ότι η κοινωνία μας διαλύεται,  δεν βλέπετε ότι δεν λειτουργεί τίποτα στη Διοίκηση, δεν βλέπετε τα λουκέτα, δεν βλέπετε την διάλυση της Τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν βλέπετε τις στρατιές ανέργων ,(ο Νομός μας έχει ξεπεράσει το 27% των ανέργων και το 60% των νέων σε ηλικία  ανέργων) δεν βλέπετε τις αυτοκτονίες?

Πότε θα σταθείτε στο επίπεδο που εμείς οι ίδιοι σας έχουμε τοποθετήσει? Πότε θα σταθείτε δίπλα σον πολίτη? Πότε θα αντισταθείτε σ’ αυτήν την λαίλαπα που καταστρέφει όλους τους Έλληνες? Δεν είστε άμοιροι ευθυνών!

Μέχρι τώρα πορεία σας είναι εντελώς αποσπασματική και περιστασιακή για να μην μηδενίσω την κατά καιρούς παρουσία σας.

Έφτασε ο καιρός που έχουμε ανάγκη από αφύπνιση,από  ενότητα, μακριά από τις ταμπέλες του παρελθόντος που διέσπασαν και γκρέμισαν τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας φτιάχνοντας ο καθένας το «μαγαζάκι» του και τις «παρεούλες» του,είναι καιρός να  συνεργαστείτε οι έξι δήμοι του Νομού μας μαζί με όλους τους φορείς και να πάρετε αποφάσεις . Τα αποτελέσματα της κρίσης θα τα υποστούμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις…..

Γιατί επιτέλους πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε ότι ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

 

Με αγανάκτηση

Κατερίνα Παπαβασιλείου