Γ. Μιχελάκης: «Δημιουργήστε θέσεις εργασίας μέσω Προγραμμάτων»

Κοινοποίηση στα Social Media

Την επίσπευση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης Κοινοτικών Πόρων, με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής σε όλη τη χώρα, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην τόνωση της Απασχόλησης, ζητά ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, από όλες τις Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της Χώρας.

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε., Ιωάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, ο Υπουργός Εσωτερικών τους καλεί να συνδράμουν στην προώθηση αναπτυξιακών έργων, που μπορεί να ολοκληρωθούν με Ευρωπαϊκά κονδύλια της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.

«Στείλτε μου από ένα “ώριμο έργο” έως και το τέλος Αυγούστου»

Ζητά, συγκεκριμένα, να επιλέξουν από ένα και μόνον «ώριμο» έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το σημαντικότερο για κάθε περιοχή, με σύντομη περιγραφή του και να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και την Παρασκευή 30.08.2013.

Για την πρωτοβουλία αυτή, ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάπτυξη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την ανάκαμψη της Οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα, με επιστολή μου τόσο προς τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. κ. Ι. Σγουρό όσο και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη, να στείλουν έγγραφο σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προκειμένου να επιλεγεί ένα έργο το οποίο άμεσα μπορεί να υλοποιηθεί.

Με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και -το πιο σημαντικό-  δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων».

από http://www.epoli.gr