Διακοπή ηλεκτροδότησης του Μόρνου και επαναλειτουργία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναστάτωση προκάλεσε το πρωί η είδηση, οτι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου στο Δίστομο που διοχετεύει με νερό την ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Δημητρίου στον Ορχομενό, την ποιο κρίσιμη στιγμή της αρδευτικής περιόδου για τις καλλιέργειες.
Σύμφωνα με τις ίδιες απόλυτα αξιόπιστες πηγές, που προέρχονται απο τον Οργανισμό Κωπαίδας, η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή.καθώς ο Οργανισμός δεν είχε καταβάλλει τα συμφωνηθέντα για την κατανάλωση του ρεύματος τα προηγούμενα χρόνια.
Απο εκείνη τη στιγμή και μετά ακολούθησε αγώνας δρόμου, συνεχείς επαφές και κυρίως τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τη διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και τον τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Παπαγεωργίου, προκειμένου να πεισθούν να επαναφέρουν σε λειτουργία το αντλιοστάσιο, με τη δέσμευση ο Οργανισμός άμεσα να καταβάλλει αυτά που έχει συμφωνήσει και οφείλει προς την επιχείρηση.
Η αναστάτωση έλαβε τέλος τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο του Μορνου χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και χωρίς οι βουλευτές της κυβέρνησης στον νομό να αντιληφθούν το παραμικρό.
Κατά τα άλλα τον τόπο τον κυβερνά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…για τα δύσκολα.
Για τα εύκολα, τα απλά πράγματα της καθημερινότητας, αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα νομό της Ελληνικής περιφέρειας, η κυβέρνηση δεν μπορεί…