Εξιχνίαση κλοπής στη Λιβαδειά…

Κοινοποίηση στα Social Media

Εξιχνιάσθηκε κλοπή χρυσαφικών, μεγάλης αξίας, από οικία στη Λιβαδειά

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών και ενός (1) ημεδαπού

Μετά από έρευνα σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων χρυσαφικών αξίας – 50.000 – ευρώ

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κλοπή χρυσαφικών μεγάλης αξίας, που είχε διαπραχθεί πριν από έξι ημέρες, από την οικία 63χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστιδα της ανωτέρω κλοπής είναι μία 18χρονη υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος της 18χρονης, ενός συνομήλικου ομοεθνούς της, καθώς και ενός 31χρονου ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

 

Ειδικότερα, την 12-11-2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς από την 63χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας, η κλοπή πλήθους χρυσαφικών και κοσμημάτων της, για την οποία όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

 

Μετά από ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι η 18χρονη, της οποίας η μητέρα εργάζεται ως οικιακή βοηθός στην οικία της 63χρονης, χρησιμοποιώντας κλειδί που κατείχε η μητέρα της με την συναίνεση της ιδιοκτήτριας, εισήλθε εντός της οικίας και αφαίρεσε από συρτάρι ντουλάπας της κρεβατοκάμαρας τα χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στον 18χρονο ομοεθνή φίλο της, προκειμένου να τα πουλήσει.

Οι αστυνομικοί διενήργησαν ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής και σε ένα από αυτά, ιδιοκτησίας του 31χρονου, διαπίστωσαν την εγγραφή τεσσάρων συναλλαγών, στο τηρούμενο βιβλίο αγοροπωλησιών, με τον 18χρονο δράστη.

 

Μετά από έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων χρυσαφικών και συγκεκριμένα:

 

  • Πέντε (5) χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερις (4) χρυσές βέργες.
  • Ένα (1) χρυσό βραχιόλι και μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού.

 

Τα κατασχεθέντα χρυσαφικά, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν.

 

Η 18χρονη προσαγόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής, ενώ εξεταζόμενη αρχικά είχε υποπέσει σε αντιφάσεις δηλώνοντας ψευδή στοιχεία για την διερευνώμενη υπόθεση.

 

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.