Με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας θα συναντηθεί ο Ε.Σ. Λιβαδειάς για το θέμα των Κυριακών

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Κώστας Παπασπύρου προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΕΕ έχει εκφράσει ήδη την ικανοποίηση της από «την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και τη στήριξη των θέσεών της από την πλειοψηφία των βουλευτών του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής που οδήγησαν στις διορθώσεις της τελευταίας στιγμής που τελικά έφερε το ΥΠΑΑΝ» με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το άνοιγμα των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους αλλά και οι σχετικές τροποποιήσεις του άρθρου 16 να «πλησιάζουν αρκετά στην ενιαία πρόταση του ελληνικού εμπορίου».

Όπως σημειώνουν οι έμποροι «η Κυριακή δεν απαξιώθηκε, διατήρησε την ιδιαιτερότητά της, ενώ απετράπη η μετατροπή της σε καθημερινή ημέρα λειτουργίας».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται πλέον στην μνημονιακή υποχρέωση 7 συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία.

Η ΕΣΕΕ δεν κρύβει την αισιοδοξία της ότι από εδώ και στο εξής ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας και «κάθε τοπική κοινωνία, κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον Αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει την δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά».

Όσον αφορά στη Λιβαδειά ο Εμπορικός Σύλλογος από την αρχή είχε προτείνει ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και το εμπόριο δίνει έναν σκληρό αγώνα για την επιβίωσή του να επιλύεται το θέμα τοπικά και έτσι να λαμβάνονται ξεχωριστά οι αποφάσεις για την κάθε περιοχή στο πλαίσιο της δυνατότητας λειτουργίας των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο για το αν και πότε αυτό πρέπει να εφαρμοστεί.