Αποφασισμένος για το αρδευτικό ο Κώστας Ξηρογιάννης

Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντικά προβλήματα στην άρδευση της ευρύτερης περιοχής του Ορχομενού κάνει λόγο ο δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης ο οποίος διαμαρτύρεται για την κατάσταση και ζητά την άμεση επίλυση τους

Όπως τονίζει σε επιστολή του προς τον Οργανισμό Κωπαΐδας -την οποία κοινοποιεί στην Π.Ε. Βοιωτίας και τη Π.Σ. Ελλάδας- αρκετό καιρό πριν είχε προειδοποιήσει για τις δυσκολίες που θα προέκυπταν κατά την αρδευτική περίοδο ωστόσο είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι όλα έχουν προβλεφθεί και η ομαλή άρδευση ήταν διασφαλισμένη.

«Μάλιστα, σε φορτική πίεση μου με αγανάκτηση μου είπατε ότι δεν έχω καμία δουλειά και καμία αρμοδιότητα και μου υποδείξατε να μην ασχολούμαι με τα ζητήματα αυτά γιατί όλα ελέγχονται πλήρως», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ξηρογιάννης και προσθέτει: «Τα γεγονότα όμως σας διαψεύδουν. Όπως φαίνεται, δεν είχατε κάνει καμία προετοιμασία δεν δείξατε καμία προνοητικότητα. Τις κινήσεις σας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών τις χαρακτηρίζουν η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός».

Ως παράδειγμα ο κ. Ξηρογιάννης αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες όταν από το δήμο Ορχομενού διαπιστώθηκε πως «ενώ  και οι πέντε αντλίες στο αντλιοστάσιο Διστόμου δούλευαν συνεχώς, στο τέλος της διαδρομής του δικτύου στον Άγιο Δημήτριο έφταναν ελάχιστα κυβικά νερού».

Ακολούθως ο δήμαρχος αφού σημειώνει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής και αγανάκτησης καλεί τους αρμόδιους «για τελευταία φορά» να ασχοληθούν «πραγματικά με το πρόβλημα δίνοντας άμεσα λύση» και συμπληρώνει με νόημα «προπάντων, σταματήστε να ενημερώνεστε μόνο από τους “ειδικούς”».

Ακολούθως κάνει γνωστό ότι ο μόνος δρόμος πλέον που απομένει  είναι αυτός της προσφυγής στη δικαιοσύνη «ως ύστατο μέσο πίεσης για να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να λύσετε τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας, αυτούς από τους οποίους θα ζητήσετε και πάλι σε λίγες εβδομάδες τα ανταποδοτικά τέλη για άρδευση και έργα».

Στη συνέχεια ο κ. Ξηρογιάννης δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι είναι από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός αιρετός που ζητά επίσημα από τους πολίτες να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Και καταλήγοντας σημειώνει: «Αυτή την φορά  όχι μόνο δεν θα το πράξω, αλλά απεναντίας, θα ζητήσω από κάθε αγρότη να προσφύγει στην δικαιοσύνη και θα βοηθήσω  μάλιστα όποιον επιθυμεί να το πράξει, μήπως επιτέλους και οι υπεύθυνοι αναλογιστούν τις σοβαρές ευθύνες που έχουν αναλάβει».