Να επαναλειτουργήσει το ΙΚΑ στον Ορχομενό ζητά ο Κ. Ξηρογιάννης

Κοινοποίηση στα Social Media

Την λειτουργία και πάλι του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Ορχομενό ζητά ο δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης από τον διοικητή του ιδρύματος μετά την σχετική απόφαση του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται μετά από προσφυγή του δήμου η απόφαση για το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ορχομενού.

«Αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι απερίσκεπτες και βεβιασμένες πράξεις αυτών που αποφασίζουν και  νομοθετούν. Εκείνων που ξεχνούν όταν καταλάβουν κάποια θέση την καταγωγή τους και τον προορισμό τους. Εκείνων που, τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους, δεν λαμβάνουν υπόψη κανένα αίτημα της κοινωνίας, όσο δίκαιο κι αν είναι», αναφέρει σε επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο κ. Ξηρογιάννης και συμπληρώνει: «Δεν θεωρώ σκόπιμο να σας στείλω και πάλι την ανοιχτή επιστολή που αναγκάστηκα να στείλω στο τότε πρωθυπουργό για να καταδεχτείτε επιτέλους να μου απαντήσετε. Δεν έχει πια κανένα νόημα».

Ο δήμαρχος Ορχομενού εκφράζει επίσης την αντίθεσή του «σε αυτό το αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό, ανελέητο κράτος» ζητώντας παράλληλα την αναδιάρθρωση του.

«Αλλά πως άραγε να δεχτεί κάποιος ότι μεταστράφηκαν οι απόψεις όσων ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα, και ότι επιπλέον διαθέτουν το κουράγιο και την θέληση  πραγματικά να αλλάξουν κάτι;», ρωτά και συνεχίζει: «Κι επειδή δεν τους συνέφερε όλα αυτά τα χρόνια να μεταβάλλουν το πελατειακό καθεστώς  χάρις το οποίο επιβίωναν ,έρχονται τώρα και «τραβάνε γραμμές» και αποφασίζουν, χωρίς κανένα σεβασμό ακόμα και στο ίδιο το Σύνταγμα, έχοντας στο χαρτί τους αριθμούς, τόσοι θα απολυθούν, τόσοι θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες μέχρι ν’ απολυθούν κι αυτοί, κ.τ.λ . Και το τραγικό για την χώρα μας  είναι ότι  και οι  υπόλοιποι πολιτικοί σχεδιασμοί, σχεδόν όλοι, ζητούν να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα».

Επίσης ο κ. Ξηρογιάννης εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή του και τονίζει οτι με όποιο προσωπικό κόστος θα προσπαθήσει να παραμείνει όρθιος και θα παλέψει όσο οι δυνάμεις του το επιτρέπουν για χάρη αυτών που τον εμπιστεύτηκαν .

Καταλήγοντας και περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις του ΙΚΑ υπογραμμίζει: «Πιστεύω να ανοίξετε και πάλι το υποκατάστημα στον Ορχομενό, ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους, ή μήπως σκοπεύετε να ταλαιπωρήσετε και την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κερδίσετε λίγο χρόνο;».

Δεν παραλείπει δε να προτρέψει τον κ. Σπυρόπουλο να διαβάσει και πάλι την επιστολή του και την απάντηση που είχε λάβει ενώ σημειώνει ότι την διαβεβαίωση ότι «το ΙΚΑ Λιβαδειάς θα θεμελιωθεί το 2012» όπως λέει χαρακτηριστικά προτιμά να την αφήσει ασχολίαστη.