Μισός τόνος κοκαΐνης περίπου εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στον Ρέντη Αττικής και στη Ρόδο

Κοινοποίηση στα Social Media

Η υπόθεση διερευνάται από τη  Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με ομοειδείς Υπηρεσίες του εξωτερικού 

Τις πρωινές ώρες χθες (24-07-2013), σε αποθήκες εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο, μετά από σχετική ενημέρωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κιβώτια με μπανάνες προέλευσης Κολομβίας, 238 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (265) κιλών περίπου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συσκευασίες αυτές, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής. Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (250) κιλών περίπου Και στις δυο περιπτώσεις η ποσότητα ξεπερνά συνολικά τα πεντακόσια δέκα τρία (513) κιλά κοκαΐνης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπλέον ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας Πορτογαλίας, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013. Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ρέντη Αττικής και Ρόδο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφαλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.