Συνελήφθη στο Άρμα 52χρονος για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη, στις 15 Νοεμβρίου το πρωί στο Άρμα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 52χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών δισκίων στη χώρα μας και παραβίαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε πριν από λίγες ημέρες, από υπαλλήλους του Τελωνείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Ινδία. Στο δέμα υπήρχαν 60 δισκία που περιείχαν την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και είχε τελικό προορισμό το Άρμα Βοιωτίας.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος, το οποίο παραδόθηκε στον 52χρονο Ινδό. Ο δράστης μόλις παρέλαβε το δέμα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, ενώ τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα, όπου διέμενε ο 52χρονος στο Άρμα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 10 ναρκωτικά δισκία, που περιείχαν επίσης την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και 32 ακόμη δισκία τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η χημική τους σύνθεση.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τον Φεβρουάριο του 2012 και στην συνέχεια τον Απρίλιο του 2012, εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δισκίων που, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, μετέφεραν τα ναρκωτικά δισκία από την Ινδία στην χώρα μας αεροπορικώς, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και τρεις υπήκοοι Ινδίας στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας και κατασχέθηκαν 2.064 ναρκωτικά δισκία.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ινδίας και ένας υπήκοος Νεπάλ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και κατασχέθηκαν 6.924 ναρκωτικά δισκία.
Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνεχίζονται.