Δάνειο 225εκ. ευρώ για επενδύσεις στην Cosmote Ρουμανίας εξασφάλισε ο ΟΤΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη χρηματοδότηση του στρατηγικού προγράμματος ανάπτυξης των ευρυζωνικών υποδομών της επιτυγχάνει η COSMOTE Ρουμανίας, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, με το δάνειο ύψους €225 εκατ. που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η COSMOTE Ρουμανίας θα αξιοποιήσει τους χρηματικούς αυτούς πόρους για τη δυναμική επέκταση του δικτύου της 4G και την ανανέωση των αδειών φάσματος.

 

Η COSMOTE Ρουμανίας θα λάβει €75 εκατ. απευθείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και €150 εκατ. μέσω κοινοπρακτικού δανείου στο οποίο συμμετέχουν διάφορες εμπορικές τράπεζες. Το δάνειο λήγει τον Απρίλιο του 2018.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οµίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, η COSMOTE Ρουμανίας επενδύει σε υποδομές για να προσφέρει στους πελάτες της ταχύτερες ευρυζωνικές επικοινωνίες, ακόμη καλύτερη ποιότητα και καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες. Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η σύναψη δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο πολυεπίπεδο σχέδιο αναχρηματοδότησης του δανεισμού. Η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ ανοίγει νέους ορίζοντες και σε άλλες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες ευθύνης της, για ανάπτυξη μέσω συνεργασίας με ένα σημαντικό θεσμικό όργανο χρηματοδότησης.»

 

Πηγή: www.fpress.gr