Για τις απολύσεις που αφορούν και στην εκπαίδευση αντιδρά η ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ανάμεσα στα πρώτα θύματα του τερατουργήματος της κυβέρνησης, βρίσκεται και ένα μέλος της «οικογένειάς» μας, μια συναδέλφισσά μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ η οποία καλεί σε συστράτευση και «μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα».

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου «αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή όλων μας και να μας αφήσουν χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα την εκπαίδευση, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου».
Και προσθέτει: «Πρώτο θύμα φαίνεται ότι είναι μια συναδέλφισσα που εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στη ΔΔΕ Βοιωτίας, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Κι όμως η υπηρεσία δεν καταργείται (τουλάχιστον μέχρι σήμερα). Κι όμως σ’ αυτήν την υπηρεσία δεν περισσεύει κανείς».
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ στην συγκεκριμένη υπηρεσία συνεχίζουν να εργάζονται μόνο 5 διοικητικοί υπάλληλοι όταν για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αποσπούνται κάθε χρόνο εκπαιδευτικοί που φέτος έφτασαν τους 17.
Η ΕΛΜΕ καλεί την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας «να μην δεχθεί τις οριζόντιες ισοπεδωτικές περικοπές προσωπικού»,«που ανοίγουν την πόρτα «σε κάθε επόμενη απόλυση οποιασδήποτε κατηγορίας υπαλλήλων».
Παράλληλα καλεί «όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους, να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη, για να μην απολυθεί η συναδέλφισσα».
Και καταλήγει: «Οι αυταπάτες τελείωσαν το επόμενο χτύπημα της καμπάνας θ’ αφορά εμένα ή και εσένα… εμάς. Όλοι στους δρόμους, μαζί με το σωματείο να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης».