Κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και οι συνταξιούχοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, η θύελλα που μας παρουσιάζουν σαν εκσυγχρονισμό, όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά γίνεται όλο και πιο σαρωτική. Όχι μόνο γκρέμισε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τους μισθούς και τα μεροκάματα, τα ωράρια εργασίας και την ίδια την εργασία εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά συνεχίζει, με ότι έχει απομείνει.

Την τρέφει το μούδιασμα, το ξάφνιασμα, η αδράνεια που κυριάρχησε  μετά το σοκ της ολομέτωπης επίθεσης που δέχτηκε ο λαός μας από τα οργανωμένα και αδίστακτα συμφέροντα των λίγων.

Την συντηρούν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων μας, που κάνουν τα πάντα για να ‘’διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη’’ μέσα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Και όσο ακόμα τους το επιτρέπουμε, όσο ακόμα κοιτάμε τον ουρανό και περιμένουμε τον ‘’σωτήρα’’, τόσο αυτοί, οι λίγοι, θα καταστρέφουν ότι μας απόμεινε.

Χρόνια τώρα, οι μεγάλες, ντόπιες και ξένες, εμπορικές αλυσίδες, τα σούπερ-μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, επεκτείνονται σε βάρος των μικρών καταστημάτων με την στήριξη των κυβερνήσεων. Χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν κάθε χρόνο, κάτω από την πίεση που ασκεί η δύναμη των ισχυρών μεγαλοεπιχειρήσεων και οι ευνοϊκές, γι αυτές, κυβερνητικές πολιτικές.

Τώρα έβαλαν στο στόχαστρο και την κυριακάτικη αργία. Την μοναδική μέρα που απέμεινε στον εργαζόμενο να ξεκουραστεί και να χαρεί την οικογένειά του.

Αναγκάζουν τον μικροκαταστηματάρχη, να κάνει σπίτι του το μαγαζί ή να κλείσει αφού θα ‘χει να ανταγωνιστεί το πολυκατάστημα που θα μπορεί να απασχολεί και την Κυριακή φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι έτσι θα διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή αφού τις καθημερινές δουλεύουν ! Μα το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ να ψωνίσουν και όχι πότε θα ψωνίσουν ! και αυτά τα λίγα που διαθέτουν, τους αναγκάζουν να τα ‘’ακουμπήσουν’’ στα μεγαλοκαταστήματα τις Κυριακές.

Η υποκρισία τους φαίνεται και από το γεγονός ότι με το ίδιο νομοσχέδιο δίνουν την δυνατότητα στα σουπερ-μάρκετ και τα πολυκαταστήματα να πουλάνε και προϊόντα άλλων κλάδων όπως φάρμακα, παιδικό γάλα, ψωμί, εφημερίδες, τσιγάρα κλπ. Μεταφέρουν δηλαδή, και με αυτό τον τρόπο, τζίρο από τον μικροκαταστηματάρχη στον μεγαλοεπιχειρηματία.

Κοροϊδεύουν ότι έτσι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αφού θα προσληφθούν εργαζόμενοι για τις Κυριακές. Γιατί κρύβουν τις πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας που θα χαθούν με το κλείσιμο των αντίστοιχων μικρομάγαζων απ’ τον ανταγωνισμό αυτό.

Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι το μέτρο αφορά τα καταστήματα κάτω από 250τμ. Αυτό είναι μόνο η αρχή.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει άλλο να ανεχόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας στην ουρά του ΟΑΕΔ ή να φεύγουν μετανάστες, για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Μπορούμε.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 23-7-2013 μαζί με τους ενεργούς συναδέλφους μας και τους άνεργους.

Λιβαδειά 19-7-2013

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ     ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ  –  ΟΑΕΕ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

τα ΔΣ των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Συλλόγων Δημοσίου – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ