Απομακρύνθηκαν οι τσιγγάνοι από το ύψος του κόμβου προς το νοσοκομείο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση ήταν η παρέμβαση του δήμου Λεβαδέων και της αστυνομίας μετά τα παράπονα διερχόμενων οδηγών αλλά και ιδιοκτητών κοντινών επιχειρήσεων για προβλήματα που δημιουργούσαν τσιγγάνοι που είχαν εγκατασταθεί σε χωράφι στη διασταύρωση των οδών Ι. Περγαντά και Ρούμελης στο ύψος του κόμβου για το νοσοκομείο.

Παράπονα για προβλήματα υπήρχαν συνεχώς όμως το τελευταίο διάστημα γίνονταν περισσότερα αλλά και σοβαρότερα με ορατό τον κίνδυνο από την στιγμή που στο συγκεκριμένο χώρο συνέρεαν αρκετοί τσιγγάνοι και από άλλες περιοχές να διαμορφωθεί μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο Πυρί της Θήβας.

Έτσι λοιπόν πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη παρουσία των αντιδημάρχων Βασίλη Τσίνα και Λουκά Πολυτάρχου αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης απομάκρυναν τους τσιγγάνους από τον πρόχειρο καταυλισμό που είχαν στήσει χωρίς τις απαραίτητες υποδομές κάτι που εγκυμονούσε πέραν των άλλων και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η περιοχή άδειασε από τα παραπήγματα που είχαν κατασκευαστεί ωστόσο αυτό δεν αρκεί δεδομένου ότι ανάλογες παρεμβάσεις έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν ωστόσο μετά από λίγο διάστημα ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκει σε ιδιώτη μετατρεπόταν και πάλι σε καταυλισμό.

Έτσι λοιπόν για να είναι οριστική η λύση του προβλήματος απαιτούνται και άλλες ενέργειες σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου και μάλιστα άμεσα πριν δημιουργηθούν προβλήματα με μόνιμο χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους περίοικους όσο και για τους διερχόμενους.