Γ. Σταθάς: Άμεσα η πολιτεία να στηρίξει την οικογένεια του αδικοχαμένου Γ. Ανδριτσόπουλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία και να στηρίξει άμεσα η πολιτεία την οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού της Ασφάλειας Λιβαδειάς καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με αφορμή την απάντηση του κ. Δένδια σε σχετική ερώτηση από την οποία προκύπτει ότι μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.

«Με βάση την απάντηση του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στην ερώτηση που κατέθεσα στις 25-06-2013 με θέμα «Σχετικά με την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στη σύγκρουση με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων» προκύπτει ότι ο κ. Υπουργός δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να βοηθήσει όπως όφειλε βάσει του Νόμου την οικογένεια του αδικοχαμένου Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Γεωργίου Ανδριτσόπουλου», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάς.

Και καταλήγει: «Αυτοί που βοήθησαν οικονομικά ήταν οι απλοί αστυνομικοί, καταβάλλοντας χρήματα από το ταμείο τους. Καλώ τον κ. Υπουργό να υλοποιήσει άμεσα τουλάχιστον ότι προβλέπει ο Νόμος προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος. Τον καλώ επίσης να εφαρμόσει άμεσα και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις για την «υιοθεσία» των τέκνων του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου,   που επίσης έχει ζητήσει, με επιστολή της  και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Βοιωτίας».