Σε ετοιμότητα ο Σ. Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς που ευχαριστεί τον βουλευτή Γ. Σταθά για τη στάση του

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς μετά από τη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμήθηκε η κατάσταση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δήμο Λιβαδειάς με τα νέα μέτρα οδηγούνται σε πρώτη φάση σε διαθεσιμότητα συνολικά 18 άτομα, 2 εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία και 16 σχολικοί φύλακες αφού καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις.

«Οι εργαζόμενοι αναστέλλουν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα για οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσουν στο μέλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας.

Επίσης ο Σύλλογος σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι καταδικάζουμε την ψήφιση του εγκληματικού για τις ζωές μας πολυνομοσχεδίου και στεκόμαστε αρωγοί και αλληλέγγυοι προς τους συναδέλφους μας δημοτικούς αστυνόμους και σχολικούς φύλακες. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Παράλληλα σε ψήφισμά του ο Σύλλογος ευχαριστεί τον βουλευτή Γιάννη Σταθά που καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ύστερα από πρόταση των απολυμένων συναδέλφων μας Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Λεβαδέων, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, για την στάση του στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και την καταψήφιση του επαίσχυντου πολυνομοσχεδίου».

 

ΠΟΕ – ΟΤΑ

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική», σημειώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Από αύριο κιόλας ο κλάδος πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να δώσει τη μάχη της πλήρης ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής. Ο αγώνας είναι διαρκής και μακρύς. Δεν τελείωσε. Κάθε αγώνας που δίνεται, αποτελεί πλήγμα στη δικομματική νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση. Όπως εμείς, έτσι και αυτοί μετρούν πληγές! Και είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο πως όσο δεν τους φοβόμαστε, όσο δεν τρομοκρατούμαστε από αυτούς και τα εντεταλμένα φερέφωνά τους, θα αντέξουμε περισσότερο. Θα πέσουν πρώτοι! Και παρά τις πληγές εμείς είναι βέβαιο πως θα ξανασηκωθούμε όρθιοι. Αυτοί όχι!».

Παράλληλα η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η δικομματική συγκυβέρνηση με τη θατσερική, νεοφιλελεύθερη πολιτική και μπροστάρη των κυνικό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «διαγράφει» ζωές με πρωτόγνωρη ευκολία, συμπληρώνοντας «λίστες της ντροπής» με μηδενικό δημοσιονομικό όφελος, προκειμένου να κατευνάσει τους δήθεν «σκληρούς» τροϊκανούς».