Ασυνεπής ο Σόιμπλε – Γιατί αρνήθηκε να δει τον Ιερώνυμο

Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται πως έχει η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων είχε προγραμματιστεί να δει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ένα ραντεβού το οποίος τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Όπως δημοσιεύει ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ, ο Γερμανός υπουργός, ενώ είχε προγραμματιστεί να δει τον κ. Ιερώνυμο ανέβαλε την συνάντηση λόγω φόρτου εργασίας.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Το ίδιο ισχύει και για τα ραντεβού. Πρώτοι διδάξαντες οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι γνωστοί για την εμμονή τους στη συνέπεια και στην ακρίβεια. Εξού και δεν μπορώ να πιστέψω ότι άλλαξαν εθνικό χαρακτήρα και ξαφνικά έγιναν ασυνεπείς…

Τα λέω όλα αυτά με αφορμή το ραντεβού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το ραντεβού δεν θα γίνει τελικά, αλλά η όλη ιστορία έχει έντονο παρασκήνιο. Εξηγούμαι. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα διεμήνυσε στον Ιερώνυμο ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ήθελε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη να έχει ένα ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Ιερώνυμος δέχθηκε και το ραντεβού κλείστηκε για μεθαύριο», αναφέρει ο Μικροπολιτικός.

Στην συνέχεια στο ρεπορτάζ αναφέρεται: «Όλα είχαν προγραμματιστεί, μέχρι που οι Γερμανοί επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή και με πρόσχημα το φορτωμένο πρόγραμμα του Σόιμπλε ζήτησαν συγγνώμη και ανέβαλαν την συνάντηση. Επειδή, όπως προανέφερα, όλο αυτό δεν μου θυμίζει γερμανική συμπεριφορά και προσομοιάζει περισσότερο στις αθάνατες κακές συνήθειες της ελληνικής φυλής, έψαξα και έμαθα. Πληροφορήθηκα ότι διάφοροι παράγοντες (ονόματα δεν λέω) έκριναν ότι το άνοιγμα του Γερμανού στον Ιερώνυμο θα δημιουργούσε προβλήματα. Με απλά λόγια, με τη στάση που έχει κρατήσει και τις δηλώσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος, κάποιοι φοβήθηκαν ότι ο μόνος λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε να συναντήσει τον Σόιμπλε ήταν για να του τα ψάλει αντιμνημονιακά. Δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω αναζητούν τρόπους για να «κοντύνουν» τον Ιερώνυμο στην κοινή γνώμη, έστειλαν τα σχετικά μηνύματα στους Γερμανούς και η συνάντηση ακυρώθηκε.

Τον Γερμανό δεν θα δει ούτε ο Κάρολος Παπούλιας. Δεν νομίζω, πάντως, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στενοχωρηθεί, δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος που το 2012 είχε αναρωτηθεί με σκληρότητα «ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα…». Εξού και δεν μου κάνει εντύπωση που μαθαίνω ότι η γερμανική πλευρά δεν ζήτησε καν ραντεβού με τον Παπούλια. Οσο για τον Πρόεδρο, πηγές της Προεδρίας μού υπενθύμιζαν ότι θα ήταν δύσκολο να συναντήσει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό, για να αποφεύγονται οι δυσάρεστες συναντήσεις…».
Πηγή: koolnews.gr

Από το http://nonews-news.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9884.html