Επιστολή από τον Ε.Σ. Λιβαδειάς προς τους βουλευτές Βοιωτίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιστολή προς τους βουλευτές Βοιωτίας της Ν.Δ. Μπασιάκο Ευάγγελο, Καράμπελα Ιωάννη, Κουτσούμπα Ανδρέα και του ΣΥΡΙΖΑ Σταθά Ιωάννη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακές ζητώντας την στήριξή τους για να μη περάσει το μέτρο που όπως υποστηρίζουν οι έμποροι θα βάλει την «ταφόπλακα» στο ελληνικό εμπόριο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται σύντομα να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο.

Με την παρούσα μας, εκφράζουμε την οργή των εμπόρων του τόπου μας για την πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς αυτό να αποτελεί επιταγή της Τρόικας.

Το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.  Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθιάς  ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.

Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων είναι αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών.  Οι ανοιχτές Κυριακές θα εξασφαλίσουν ότι και τα ελάχιστα διαθέσιμα της κατανάλωσης που απομένουν, θα κατευθυνθούν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, ως κατεξοχήν εκπρόσωπός μας και συνεχώς ασχολούμενοι με τα κοινά του τόπου μας, διαθέτετε πλήρως την απαιτούμενη γνώση για να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η οικονομία της πόλης μας και την εκατόμβη των μικροεπιχειρηματιών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, που θα έχει ως συνέπεια το μέτρο.

Τώρα πλέον είναι ώρα ευθύνης όλων μας:

Η εν λόγω ρύθμιση δεν πρέπει να περάσει και γι’ αυτό ζητούμε την βοήθειά σας.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα τις  τεκμηριωμένες θέσεις μας  για το προτεινόμενο μέτρο και

σας  καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητά σας για τον τόπο που εκπροσωπείτε και να πάρετε επίσημα και ανοιχτά  αρνητική θέση για την απελευθέρωση των Κυριακών, τόσο στα όργανα του κόμματος που ανήκετε, όσο και στην Βουλή.

Ελπίζουμε ότι σας έχουμε συμπαραστάτες σε αυτό τον αγώνα μας και αναμένουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος  Παπασπύρου                       Δημήτρης  Γέρος