Υποβαθμισμένη συγκέντρωση κατά της… υποβάθμισης στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση στη Θήβα κατά του πολυνομοσχεδίου αλλά και κατά της υποβάθμισης που υφίσταται η πόλη με την κατάργηση υπηρεσιών, όπως αναφέρει το https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/wp-admin/post-new.php .

Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και οι Φορείς της πόλης είχαν αποφασίσει πριν λίγες ημέρες την πραγματοποίηση Πανθηβαϊκού Συλλαλητηρίου, για σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, στον χώρο έξω από τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, και την Κατάληψη αυτής, αντιδρώντας «στη συνεχιζόμενη, επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες, δημοσιοοικονομική πολιτική με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας, τις σημαντικές περικοπές στους ΟΤΑ, το κλείσιμο επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών και Υπηρεσιών, την κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση».

Δημόσιοι Φορείς και Υπηρεσίες, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας, συρρικνώνονται, κλείνουν και μεταφέρονται.

► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.

► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.

► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.

► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.

► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής ή έχουν ήδη

καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και οι Φορείς της πόλης έχουν επίσης αποφασίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- ενημέρωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου «όλοι οι κάτοικοι να γνωρίσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Δήμος μας από την κυβερνητική πολιτική, συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, που συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία., υποβαθμίζοντας έτσι τη ζωή μας και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μα»ς.