Σε κατάληψη της ΔΟΥ καλεί το Ε.Κ. Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΡΙΤΗΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013 που προκήρυξαν από  κοινού  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν το θυμό και την οργή της κοινωνίας απέναντι  στην κυβερνητική πολιτική  που  με διαδικασίες εξπρές συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους εφαρμόζοντας  νέα καταστροφικά μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε  στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά την αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική λιτότητας , που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων, δεν έχει μείνει  τίποτα  όρθιο στην Ελλάδα. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς , στις αποδοχές, στις συντάξεις, στην υγεία, την παιδεία , το κράτος πρόνοιας και σε όλα τα  μεγέθη της οικονομίας της. Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει.

Παρά ταύτα η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας

Με χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, κατάργηση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ,νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

.Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.

Η γνωστή Κυβερνητική προπαγάνδα ότι ‘’ σώσαμε τη χώρα από την χρεωκοπία ‘’ δεν πείθει πλέον κανένα. Αυτοί που θα σωθούν θα είναι μόνο η πλουτοκρατία και οι τραπεζίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού θα οδηγηθεί στην ανέχεια και την πλήρη εξαθλίωση.

Η πόλη μας το τελευταίο διάστημα έχει υποβαθμιστεί σε αφάνταστο σημείο. Από μια μεγάλη και ζωντανή πόλη ,μέρα με την μέρα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο χωριό.

Χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδη  κριτήρια  για το κλείσιμο ή την υποβάθμιση των Δημόσιων υπηρεσιών διαρκώς καταργούνται υπηρεσίες, τμήματα και οργανισμοί .Υποβάθμισαν το Νοσοκομείο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ ,έκλεισαν το Τελωνείο, τον ΟΕΚ , θέλουν να κλείσουν τα ιδιόκτητα γραφεία του ΟΑΕΕ , κατάργησαν δύο τμήματα της  ΔΟΥ Θηβών και έπεται συνέχεια.

Τα εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής και οι μικροεπιχειρήσεις κάθε μέρα λιγοστεύουν, η ανεργία έχει φτάσει στο κατακόρυφο, οι εργοδότες εκμεταλλεύονται  τους εργαζόμενους απειλώντας τους με απολύσεις με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εργαζομένων  να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ ,με μισθούς πείνας και την ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει ,ενώ η Κυβερνητική προπαγάνδα με τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για μια σειρά από οργανισμούς και επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η ΕΑΒ και η ΛΑΡΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους  για κλείσιμο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρέπει να μπει τέλος σε αυτή την καταστροφική πολιτική.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία πρέπει να συσπειρωθεί ενάντια στην βάρβαρη και ανελέητη επίθεση που δέχεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία της Τρίτης.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στην συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ Θήβας που θα πραγματοποιηθεί συντονισμένα από όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης , από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και με προγραμματισμένους χαιρετισμούς και ομιλίες στις 11.00.