Αντιδρούν σε πιθανότητα συγχώνευσης με ΤΕΙ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκαν στην Αθήνα, δεδομένου ότι η ΔΕ έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει στη Λαμία, 60 φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική.

Όπως ενημερώνουν με σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών αντίστοιχα Ανδρέας Ευσταθίου και Ιωάννης Μουσμούτης η συνάντηση έγινε έξω από το κτίριο «Κωστής Παλαμάς» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βασικό στόχο τον καθορισμό επίσημης θέσης για το μέλλον του Πανεπιστημίου.

«Στην Συνεδρίαση της ΔΕ δεν πάρθηκε σχετική απόφαση. Όμως, η ΔΕ δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει το αίτημα των φοιτητών να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση στην Λαμία, έτσι ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι εκπρόσωποι των φοιτητών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών.

Και καταλήγει: «Επιπλέον, ο Πρόεδρος και τα μέλη δεσμεύτηκαν ότι στις προτάσεις που θα αποστείλουν στο Υπουργείο για το μέλλον του Τμήματος θα ενσωματώσουν την επίσημη πρόταση του Φοιτητικού Συλλόγου η οποία είναι «καμία συγχώνευση με το ΤΕΙ και εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για παραμονή και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, μεταφορά του Τμήματος στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη».