ΑΝ.ΕΛ.: Ολοκληρωτική σύγκρουση

Κοινοποίηση στα Social Media

Επικροτούμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΕΔΕ, των Προεδρείων των ΠΕΔ και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να κλείσουν τους Δήμους, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης των ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, να θίξουν τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους της, για να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Επιτέλους, οι αιρετοί, έστω και καθυστερημένα, κατάλαβαν αυτό που εδώ και ένα χρόνο, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βροντοφωνάζει δυναμικά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

με τους τοκογλύφους δανειστές και την υποτελή συγκυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να διαλύσουν όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, να εξουθενώσει οικονομικά και κοινωνικά τους εργαζόμενους και τους δημότες και να καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαριονέττα και εκτελεστικό όργανο ενός κεντρικού κράτους.

Η στοχευμένη μείωση των ΚΑΠ, της ΣΑΤΑ και γενικά των οικονομικών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η απροκάλυπτη συκοφάντηση των οργάνων και των εργαζομένων της και η διάλυση των δομών, έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση της αντίστασης των πολιτών στα επερχόμενα σκληρά μέτρα, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ίδιος ο πολίτης.

Η διαθεσιμότητα 6.500 εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτικοί Αστυνόμοι, Σχολικοί Φύλακες), από δομές που προσφέρουν πολλά στην τοπική κοινωνία, χωρίς προγενέστερη διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα της, αποτελεί την απαρχή της διάλυσης της συνταγματικά κατοχυρωμένης ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.  Ακολουθούν η Καθαριότητα και το Πράσινο, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, οι Βρεφονηπιακοί, τα ΚΑΠΗ, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, οι κοινωνικές παροχές πρόνοιας; Τι άλλο;

Σ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Ήρθε η ώρα, οι Αιρετοί και Εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να καταλάβουν πως πρέπει να καταθέσουν τις όποιες κομματικές ταυτότητες και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα για να σώσουμε τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο τελευταίος θύλακας του κοινωνικού κράτους, απέναντι σε ένα λαό που δοκιμάζεται άγρια, με την μείωση του επιπέδου διαβίωσης και του εισοδήματός του που του επιβάλλουν χωρίς να φταίει, με την υπέρογκη αύξηση των φόρων, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με την αύξηση της ανεργίας, την ακρίβεια και την ύφεση.

Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και των Εργαζομένων της.

Σε αυτούς που δηλώνουν ότι με τα μέτρα αυτά κρατάμε ζωντανή την Πατρίδα, τους απαντάμε

ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ