Ερώτηση από ΚΚΕ για τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της εταιρείας Γεωργιάδης Α.Ε. στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών για την αμεση καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της εταιρείας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α.Ε. στη Θήβα κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ:

Μεθοδευμένα οδηγήθηκε σε κλείσιμο η καπνοβιομηχανία Θ.Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α.Ε., που είχε ως αντικείμενο την μεταποίηση καπνών και την κατασκευή τσιγάρων για την εγχώρια, αλλά κύρια για την διεθνή αγορά. Απασχολούσε 68 εργαζόμενους και σήμερα απασχολεί 25.

Η εργοδοσία οδήγησε στο κλείσιμο (και συνέβαλλε και το ελληνικό δημόσιο) του εργοστασίου, αν και οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουν την εταιρία ζωντανή. Κατάφεραν για ένα χρονικό διάστημα να υπάρξουν εισροές εσόδων που καρπώθηκε ωστόσο εξ ολοκλήρου η εργοδοσία και τίποτα δεν δόθηκε στις αμοιβές εργαζομένων.

Αντίθετα οι εργαζόμενοι που απέμειναν έχουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους εδώ και 14 μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και κινδυνεύουν άμεσα οι θέσεις εργασίας τους, αφού η εργοδοσία έχει καταθέσει από τις 23 του Απρίλη αίτηση πτώχευσής της προς το Πρωτοδικείο Θήβας, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη που είχε από την εταιρεία και από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Η κατάσταση είναι τραγική αφού οι απλήρωτοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν εισόδημα αλλά δεν υπάρχει στοιχειώδης εξασφάλιση από το κράτος για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 14 μηνών αλλά και της αποτροπής της μεθόδευσης της πτώχευσης της εταιρείας από την εργοδοσία. Ακόμη όμως και να επιτευχθεί τι θα κάνουν για να διασφαλιστεί η εξόφληση κατά προτεραιότητα προς τους εργαζόμενους.

 

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

 

Γιάννης Γκιόκας

 

Χρήστος Κατσώτης

 

Θανάσης Παφίλης