Με μαύρες σημαίες «ντύνονται» τα σχολεία της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με τα μέτρα της κυβέρνησης για την κατάργηση τμημάτων και τις διαθεσιμότητες των καθηγητών.

«Με μαύρες σημαίες «ντύνονται» το ένα μετά το άλλο τα τεχνικά σχολεία της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ξαφνικό θάνατο» 2.500 εκπαιδευτικών και 20.000 περίπου μαθητών των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Κομμωτικής – Αισθητικής», τόνισαν οι καθηγητές καταγγέλλοντας ότι καταργεί την δημόσια και δωρεάν παιδεία «σπρώχνοντας» τους μαθητές στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

«Η κυβέρνησης με τις επιταγές της τρόικας πετάει έξω από την εκπαίδευση χιλιάδες καθηγητές και εκείνο που πραγματικά είναι σημαντικό χιλιάδες μαθητές με οριζόντιες καταργήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων η γραμματέας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά καλώντας παράλληλα καθηγητές, μαθητές, γονείς και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα.

«Εκπαιδευτικοί,  μαθητές, γονείς, εργατικά σωματεία, όλοι να κινητοποιηθούν άμεσα, να αγωνιστούμε όλοι ώστε να πάρουν πίσω τις απολύσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ» επεσήμανε η Τασία Κοντογιάννη ενώ δεν παρέλειψε  να απευθύνει κάλεσμα στην συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 16 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει μας κόβουν τα φτερά, μας κόβουν το μέλλον, πρέπει όλοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να ξεσηκωθούμε, δεν υπάρχουν χρήματα για ιδιωτική εκπαίδευση», είπαν με έμφαση οι μαθητές που παρά τις καλοκαιρινές διακοπές έδωσαν δυναμικά το παρών.

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ – ΣΕΚ Λιβαδειάς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λιβαδειάς καταδικάζουν απερίφραστα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης «που καταργεί την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση, απολύοντας καθηγητές και καταργώντας ειδικότητες, διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό, απαξιώνει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, αποπροσανατολίζοντας τους μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη επιλέξει ειδικότητα και βαδίζουν προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Τονίζουν δε ότι οι κυβερνώντες «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους Έλληνες πολίτες ως αριθμούς, υπακούοντας τυφλά στη νέα τάξη πραγμάτων και στην άνευ όρων παράδοση του πιο δυναμικού μέρους της Ελληνικής κοινωνίας που είναι η νεολαία μας, εξωθούν στην υποβάθμιση και υποταγή σε σκοτεινά συμφέροντα».

Παράλληλα οι γονείς επισημαίνουν ότι «τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση, στη δωρεάν παιδεία, στο όραμα για ένα μέλλον που τους ανήκει», καλούν σε αγώνα όλη την κοινωνία και ζητούν την άμεση ανάκληση του άρθρου 82 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Είναι γνωστό το σχέδιο της εξαθλίωσης και της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που ξεκινάει από την επαγγελματική εκπαίδευση καταργώντας 52 ειδικότητες που ήδη παρακολουθούν μαθητές. Ουσιαστικά εκτός από την απόλυση των 2500 εκπαιδευτικών έχουμε και τη απόλυση 20000 μαθητών», τόνισε εκ μέρους των Συλλόγων Γονένων και Κηδεμόνων Κατερίνα Παπαβασιλείου ενώ ο πρόεδρος του ΣΓΚ των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Λιβαδειάς Γιάννης Πανταζάκος πρόσθεσε: «Η τεχνική εκπαίδευση  καταργείται, καταργείται η δημόσια και δωρεάν  παιδείας. Καταδικάζουμε το σχέδιο νόμου που οδηγεί τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις οικογένειες σε οικονομική αιμορραγία».