Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου Λεβαδέων για Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. με συντριπτική πλειοψηφία έκανε δεκτό το ψήφισμα των εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου που «επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των υπαλλήλων στους ΟΤΑ της επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας.

Από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων μόνο ο Παναγιώτης Ψυχογιός διαφώνησε με το κλείσιμο του δήμου επισημαίνοντας ότι ανάγκη να λειτουργήσει τόσο για να αποδείξουν οι εργαζόμενοι την χρησιμότητά τους όσο και για να εξυπηρετούνται οι πολίτες ενώ ο Κώστας Σωτηρόπουλος πρότεινε παράλληλα με τις δράσεις που αποφασίστηκαν να επιδιωχθεί και συνάντηση με τους βουλευτές του νομού.

ds2

«Ο αγώνας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση είναι μακρύς και δύσκολος. Εμείς συμπαραστεκόμαστε σε αυτόν τον αγώνα και ήταν υποχρέωσή μας να κλείσουμε Πέμπτη και Παρασκευή τον δήμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αποστόλου.

«Από τη πλευρά μας θέσαμε και το θέμα των ευθυνών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της σιωπηλής παραδοχής των κυβερνητικών και μνημονιακών μέτρων», είπε η Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε ότι άμεσα η ΚΕΔΕ πρέπει να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο και κατέληξε: «Το κοντινότερο σημείο δημοκρατίας στον πολίτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταργείται μέσα από την μνημονιακή πολιτική. Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τις ενέργειες σε ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των κυβερνητικών πολιτικών που χτυπούν όχι μόνο τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους καθηγητές αλλά όλο τον λαό».

Ο Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα οι εργαζόμενοι των δήμων και οι καθηγητές βρίσκονται στο στόχαστρο της πλέον αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα και πετάει μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους στο δρόμο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κανεις δεν πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη στη ΚΕΔΕ, στους δημάρχους δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφαρμόζουν αυτή τη πολιτική. Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ισχυρής λαϊκής συμμαχίας όλων των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των μικρομεσαίων εμπόρων των φτωχών αγροτών για να ανατραπεί ριζικά αυτή η βάρβαρη πολιτική».

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν «καμιά απόλυση – διαθεσιμότητα» εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι.

«Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων, ποιος κλάδος, ή ποια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.) Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους», τόνισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική στην ΚΕΔΕ που «έχει σοβαρή ευθύνη γιατί μιλώντας για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης όπως και για δήθεν “αξιοκρατική” αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις, δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για “ενδοδημοτική κινητικότητα” που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας υπογράμμισαν: «Είμαστε σύμμαχοι με τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Η κοινή μας δράση και η συμμαχία μας αποτελεί βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αύξηση της ανταποδοτικότητας».