Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Κ. Σακκλα από την αντιφασιστική

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη πριν 30 μήνες με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παραμένει προφυλακισμένος επί δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχει γίνει δίκη, κόντρα σε κάθε νόμο, καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση είναι οι 18 μήνες.

Ο Κ. Σακκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από την Τρίτη 4 Ιούνη 2013,  ημέρα κατά την οποία έληξε το μέγιστο όριο προφυλάκισης που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι οι 30 μήνες.

38 μέρες μετά, τα προβλήματα υγείας του γίνονται όλο και πιο πολλά, αυξάνοντας το κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στον οργανισμό του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς που τον παρακολουθούν, η συνέχιση της απεργίας πείνας οδηγεί μαθηματικά στο θάνατο…

Η κυβέρνηση, η δικαστική εξουσία και η κρατική μηχανή  έχουν επιδοθεί σε μια ακραία και εκδικητική συμπεριφορά με πολλούς αποδέκτες. Παραβιάζοντας κάθε έννοια νόμου, ακόμα και των δικών τους υπεραντιδραστικών νόμων, προσπαθούν να περάσουν απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, το προφίλ του ατσαλένιου κρατικού μηχανισμού. Είναι η ίδια λογική που έχει χρησιμοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε πολλές περιπτώσεις. Από τις επιστρατεύσεις απεργών (Μετρό, Εκπαιδευτικοί, Ναυτεργάτες), από την  κρατική τρομοκρατία  εναντίον των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής, έως και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την ΕΡΤ και τους δήμους της χώρας.

Ως Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς, στηρίζουμε τον αγώνα του Κ. Σακκά. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση της διαφορετικής ιδεολογίας, απέναντι στον αυταρχισμό, στο φασισμό των κέντρων εξουσίας και της κατάρρευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη μας.

Ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους άλλους . . . ας μην περιμένουμε να χτυπήσει την πόρτα μας πριν αντιδράσουμε.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κ. Σακκά και συλλογή υπογραφών για το τέλος της παράνομης προφυλάκισής του, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.