Η Υπηρεσία Μουσικής Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε συναυλία για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Υπηρεσία Μουσικής Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε στις 6 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96), συναυλία για τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Μουσικής Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Κανούτας. Επιπλέον, τη συναυλία παρακολούθησαν τα παιδιά από το «Χαμόγελο του παιδιού» μαζί με τους συνοδούς τους, εθελοντές του Οργανισμού, καθώς και αστυνομικό προσωπικό με τις οικογένειές του.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης,  απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

«…Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγνώριση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στη Χώρα μας και αποτελεί έναν πολύτιμο εταίρο και συνεργάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι αφιερωμένη στα παιδιά, το πιο ευαίσθητο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, η προστασία των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.

Η αγαστή συνεργασία που έχει μέχρι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία με το Χαμόγελο του Παιδιού διαφαίνεται από τα θετικά αποτελέσματα, ιδίως στον τομέα της αναζήτησης των εξαφανισθέντων ανηλίκων με την ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος AMBER ALERT καθώς και στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης σε περιστατικά θυματοποίησης ανηλίκων.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μας συνδράμει ουσιαστικά στις περιπτώσεις που η διαχείριση των ανηλίκων από την Αστυνομία απαιτεί την εξασφάλιση υποστηρικτικών υπηρεσιών από άλλους φορείς. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε, κ. Γιαννόπουλε για τη συνδρομή σας αυτή και ευελπιστούμε ότι όποια περιθώρια για τη βελτίωση της συνεργασίας αυτής υπάρχουν, θα τα εξαντλήσουμε.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό μου θα ήθελα δώσω συγχαρητήρια στο Διοικητή και στο προσωπικό της Υπηρεσίας Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τη σημερινή εκδήλωση και να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς που την υποστήριξαν.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους γονείς, τα παιδιά και γενικά όσους παρευρίσκονται μαζί μας και εύχομαι να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα.

Σας ευχαριστώ πολύ»

Τέλος, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος», σε χαιρετισμό του προς του παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων τόνισε:

«…Η σημερινή εκδήλωση είναι με μια φωνή για ένα χαμόγελο σε κάθε παιδί, ένα χαμόγελο σε κάθε ενήλικα. Είναι πολλοί συμβολισμοί, που σήμερα αυτό που γίνεται μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, που η μιζέρια και η καταστροφολογία δημιουργεί συναισθήματα περίεργα.

Πρέπει να σας πω ότι σήμερα  εσείς οι φίλοι της Αστυνομίας, οι άνθρωποι της Αστυνομίας, οι φίλοι του χαμόγελου, φοράτε το χαμόγελο του παιδιού, ένα σήμα που δημιούργησε πριν από 18 χρόνια ένα μικρό παιδί. Αυτό το ίδιο σήμα λοιπόν είναι πολύ ιερό και σήμερα εσείς το έχετε μπροστά στην μπλούζα σας, τιμώντας αυτό το χαμόγελο του παιδιού…..

…Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την ιδέα που είχαν οι άνθρωποι να κάνουν αυτή την εκδήλωση, που για μας η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη περισσότερο στα παιδιά που είναι σήμερα εδώ. Που είναι από μικρότερες ηλικίες μέχρι μεγαλύτερες εκπροσωπώντας. Μετά στους μεγάλους που πρέπει να είμαστε λίγο πιο κοντά στα παιδιά και φυσικά στους αστυνομικούς……

….εμείς λοιπόν τους αγκαλιάζουμε και τους λέμε ευχαριστώ γιατί προσφέρουν στην κοινωνία, δίνουν την ασφάλεια αλλά και προσφέρουν στην κοινωνία κάτι πολύ σημαντικό.

Σας ευχαριστώ γιατί είσαστε εκεί, παραμείνατε σταθεροί. Κρατήστε, γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολες στιγμές και ξέρουμε ότι αυτό που γίνετε, για να γίνει χρειάστηκαν θυσίες.

Σας ευχαριστώ.»