ΟΧΙ στο κλείσιμο των ταχυδρομείων σε Άγιο Γεώργιο και Κυριάκι

Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση ακύρωση σχεδιασμού για κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κυριακίου και Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς ζητούν οι κάτοικοι των δύο περιοχών.

Τη Δευτέρα το πρωί προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά στα ΕΛΤΑ Λιβαδειάς ενώ παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

Μια τέτοια ενέργεια όπως τονίζουν φορείς και κάτοικοι των δύο περιοχών δημιουργεί σειρά προβλημάτων τόσο στην εξυπηρέτηση του κοινού όσο και στα ΕΛΤΑ αφού πρόκειται για προσοδοφόρα υποκαταστήματα

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Παράλληλα ο κ. Σταθάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο ούτε και αποκομμένο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα και την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.  «Δεν πρόκειται μόνο για τα ΕΛΤΑ, σήμερα επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στους δήμους για τις διαθεσιμότητες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι του καθενός ξεχωριστά και να μην αντιδρούν μεμονωμένα. Όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ο λαός δεν πρέπει να κάνει χάρες σε κανέναν πρέπει να είναι συνέχεια στο δρόμο και να διεκδικεί», τόνισε ο κ. Σταθάς.

Για απαράδεκτη μεθόδευση μίλησε ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής.

«Οι πολίτες του Αγίου Γεωργίου και του Κυριακίου δίνουν ένα δυναμικό παρών και διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσουν τα υποκαταστήματα του ταχυδρομείου στις περιοχές τους.  Είναι δυο ζωντανές κοινότητες με πάρα πολύ κόσμο, καλές υπηρεσίες και καλά έσοδα για τα ΕΛΤΑ», είπε ο κ. Παπαγγελής και συμπλήρωσε: «Λέμε ένα μεγάλο όχι στο μηδενισμό των πάντων. Φαίνεται με τα τελευταία γεγονότα πάνε να καταργήσουν και τη παράδοση. Έχουμε περάσει περιόδους κρίσης στην πατρίδα μας αλλά πάντα τα ΕΛΤΑ, ο ταχυδρόμος κρατούσε ζωντανή την επικοινωνία και έδινε πνοή στιςβ περιοχές και τους κατοίκους τους»

Τέλος εξέφρασε την άποψη πως «Αν δεν υπάρχει προσφορά για πρακτόρευση στις δύο κοινότητες τότε τα ΕΛΤΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες όπως μέχρι σήμερα».

Το αίτημα και το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι των δυο περιοχών όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Γιώτα Πούλου είναι «σαφές και ηχηρό.

«Έχει πλέον ωριμάσει και έχει γίνει κατανοητό ότι όσο υπάρχουν τα μνημόνια και αυτές οι πολιτικές θα υπάρχουν ενέργειες σε βάρος του λαού. Εμείς θα είμαστε στους δρόμους γιατί μόνο με την ανατροπή της σημερινής πολιτικης κατάστασης μπορούν οι πολίτες να κερδίσουν. Ο αγώνας είναι διαρκής διότι μετά τα ΕΛΤΑ έρχεται η σειρά των σχολείων, των νοσοκομείων και πολλών άλλων. Έτσι λοιπόν ο μόνη εγγύηση είναι ο δρόμος του αγώνα».

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Ελένη Γούλα δήλωσε σχετικά: «Υψώνουμε έντονη φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόθεση των ΕΛΤΑ να καταργήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν το ταχυδρομείο στην περιοχή μας. Μια τέτοια ενέργεια στερεί από τους κατοίκους κοινωνικές δομές παροχής υπηρεσιών και οδηγεί σε ερήμωση». Παράλληλα επεσήμανε ότι αν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων τότε μπορεί να παραχωρηθεί δημοτικός χώρο και κάλεσε τους αρμόδιους να μην προχωρήσουν στην κατάργηση του ταχυδρομείου.

«Εμείς είμαστε αντίθετοι, έχουμε χάσει τα πάντα, δεν μπορούμε να χάσουμε και την αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορούμε να συναλλασσόμαστε σε ταβέρνες και σε μπακάλικα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου Λουκάς Κιούσης σχετικά με τις προθέσεις των ΕΛΤΑ για πρακτόρευση του υποκαταστήματος.

Τέλος έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες 2000 υπογραφές κατά του κλεισίματος του ταχυδρομείου στο Κυριάκι ή την ανάθεση της λειτουργίας του σε ιδιώτη.

Τέλος το γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ Γιώργος Πελέκης αφού δήλωσε την συμπαράσταση του στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου και του Κυριακίου τόνισε: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού ωστόσο επειδή αποτελούν «φιλέτο» θέλουν να τα πουλήσουν σε ιδιώτες στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν εξαγγείλει η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση»

Και κατέληξε: «Επίσης είναι λυπηρό άνθρωποι που στηρίζουν αυτές τις αναδιαρθρώσεις σε δημοτικά συμβούλια ή στην περιφέρεια να είναι εδώ σήμερα να δήθεν να κλαίανε όταν θέλουν αυτή την κυβερνητική πολιτική και την αξιοποιούν. Πρέπει όλοι να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από αυτή την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των πάντων».