Στο «πόδι» η αυτοδιοίκηση, κλειστό παρέμεινε το δημαρχείο στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Κλειστοί παρέμειναν τη Δευτέρα οι δήμοι της Βοιωτίας (εκτός από τις κοινωνικές δομές) στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή το ζήτημα της κινητικότητας που προκαλεί έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στους Δήμους.

Όπως σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.

Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο – Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Επαρχίας Λιβαδειάς που συμμετείχε στην στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη με σχετική ανακοίνωση του κάλεσε τους βουλευτές Βοιωτίας «έστω και την ύστατη ετούτη ώρα, να ορθώσουν το πολιτικό τους ανάστημα και να καταψηφίσουν τις εγκληματικές απολύσεις των συναδέλφων μας στους Ο.Τ.Α. και στο ευρύτερο φάσμα του Δημοσίου Τομέα».

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας «ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν ή είναι με τους εργαζόμενους ή για πάντα απέναντι. Ο κύβος ερρίφθη…».

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει 4.250 ονοματεπώνυμα δημοσίων υπαλλήλων στην Τρόικα καθώς το σχέδιο διαθεσιμότητας / κινητικότητας θα υλοποιηθεί σε 2 φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάπτισμα του πυρός θα πάρουν άμεσα 2.200 σχολικοί φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικοί που θεωρούνται υπεράριθμοι καθώς και 50 υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κρίθηκαν πλεονάζοντες βάσει του νέου οργανογράμματος.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου θα εφαρμοστεί το Σεπτέμβριο, οπότε και εκπνέει η χρονική πίστωση που ζήτησε και έλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

Τότε θα ενταχθούν σε 8μηνη διαθεσιμότητα, οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι των Υπουργείων, των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται με τα νέα οργανογράμματα, 1.500 εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τους 1.250 εργαζόμενους που υπολείπονται για τη συμπλήρωση του στόχου των 12.500 συνολικά να αναζητούνται επίσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.