Σύμφωνα με το Reuters εγκρίθηκε η τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης

Κοινοποίηση στα Social Media

To ποσό των 6,8 δισ. ευρώ συνολικά, εξασφάλισε η Ελλάδα, καθώς το Eurogroup ενέκρινε την τμηματική καταβολή της δόσης προς την χώρα μας, αρχής γενομένης από αυτό τον Ιούλιο, με την καταβολή 2,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης και 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των συνομιλιών, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία προβλέπει την περαιτέρω καταβολή 500 εκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν με 1,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 500 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, ενώ το ΔΝΤ θα δώσει 1,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

«Ετσι θα γίνει η πληρωμή», δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ωστόσο, από τις Βρυξέλλες, προειδοποιούν την χώρα μας ότι ότι θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για περικοπές θέσεων στο δημόσιο και άλλες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει όλα τα μετρητά.

Με βάση τις πληροφορίες του Reuters, η Ελλάδα θα εισπράξει τα ποσά ως εξής:

  • Τον Ιούλιο: 4 δισ., ποσό που προκύπτει από τα 2,5 δισ. των χωρών της ευρωζώνης και 1,5 δισ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • Τον Αύγουστο: 1,8 δισ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  • Τον Οκτώβριο: 1 δισ., ποσό που θα προέρχεται εξ ημισείας από τις χώρες της ευρωζώνης (0,5 δισ.) και την ΕΚΤ (άλλα 0.5 δισ.)

Πηγή: www.ethnos.gr